Hver onsdag fra april til oktober kan oslofolket teste kondisen på en 3258-meters lang sløyfe rundt Sognsvann. Den kan løpes opptil tre ganger.

Rundetider
- Dette er vel den eneste konkurransen i verden der man ikke trenger å bestemme hvor langt en vil løpe før underveis i selve løpet, sier konkurransens initiativtaker Heming Leira, til DN Aktiv.

Bestemmer man seg for å løpe to runder, men ikke orker mer etter passering én runde, får man godkjent løpstid for den ene runden.

Kvalheim junior best
Det er sønnen til løperlegenden Knut Kvalheim, Bård Kvalheim, som har bestetid rundt vannet. Han har løpt på 9:21, mens Ingvil Måkestad Bovim har kvinnenes bestenotering på 10:07.

Arrangøren merker stor pågang fra løpere som ønsker å teste kondisen jevnlig.

Testløype
- Dette å løpe en 3000-meter gir en god pekepinn på hvor god form du er i, sier Leira som sammen med Rune Gilberg startet Sognsvann Rundt Medsols (SRM) i 2001.

Tre løpere stilte i første konkurranse. Nå har arrangementet i snitt 265 løpere hver onsdag. 355 er rekorden.

- Vi merker en klar økning fra i fjor. Men antageligvis er det et tak på 500 personer. Området er ikke egnet for så veldig mange flere, avrunder Leira.

De beste tidene for kvinner:

Ingvill Hammersland Måkestad: 10:07

Ragnhild Kvarberg: 10:32

Hanne Lyngstad: 10:42

Ingunn Weltzien: 10:47

Susanne Wigene: 10:49De beste tidene for menn:

Bård Kvalheim: 09:21

Hans Kristian Fløystad: 09:33

Audun Weltzien: 09:37

Kjetil Hammersland Måkestad: 09:37

Håvard Solberg: 09:43

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slakter nordmenns løpeteknikk -

- 15 minutter nok på asfalt

- Løping brenner flest kalorierNå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.