Trodde du toppmodellene kunne flyte på gode gener gjennom karrieren, må du tro om igjen:

Å være høy og sylslank er slett ikke nok for å bli en av undertøyskjeden Victoria's Secrets «engler». For å havne i deres eksklusive stall kreves det et knallhardt kostholds- og treningsregime. I forkant av det årlige supershowet, som vises på tv-kanaler over hele verden, er det et nær sagt brutalt opplegg modellene må gjennom for å fremstå superslanke og topptrente.

Dét kan fitnessbloggeren Poppy Cross skrive under på. Hun fulgte det samme regimet i fire måneder og sier til magasinet OK at det til tider var et mareritt.

- Hele den første måneden var jeg totalt fysisk og mentalt utslitt, sier hun. Hun trente seks til syv dager i uken, ofte to ganger daglig.

En «engel» får ifølge OK ikke lov til å ha mer enn 18 prosent kroppsfett. Og selv om Cross var godt trent i utgangspunktet, måtte hun redusere kroppsfettet med fire prosent - med god hjelp av «englenes» personlige trener Dan Roberts.

Hun røper at det ikke er rom for «søppelmat» i det hele tatt i kostholdsplanen. Poppy Cross måtte holde seg til en high fat-, high protein- og low carb-diett, med kjøtt og egg til hvert måltid.

Alkohol og sukker - inkludert frukt - var bannlyst, og hun var nødt til å ta kostholdstilskudd for å få i seg nok næringsstoffer.

- Umulig regime i en vanlig hverdag

Englenes kostholdsekspert Charles Passner sier til OK at det i en periode kan være forsvarlig å følge et slikt opplegg, så lenge man blir fulgt opp av en lege.

For «englene», som har dette som en jobb, kan det gå, men ikke i et vanlig hverdagsliv, sier imidlertid Poppy Cross.

- Det er umulig å opprettholde et slikt regime hvis du har en jobb, familie eller ønsker deg et berikende sosialt liv, sier hun.

Les også: Sommerkroppen

På tå hev

Ekspertenes råd: Slik holder du formen i sommer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.