De muskuløse skuespillerne i en av sommerens storslagere "Magic Mike" trente hardt og gikk på streng diett før innspillingen av filmen.

- Synet av et dusin med svært så funksjonsfriske mannlige kjendiser kan være litt skremmende (selv for gymrotter), men en muskuløs fysikk - og, ja, vaskebrett - er definitivt oppnåelig, sier Jim White talsperson for The Academy of Nutrition and Dietetics, til MSN Health News.

- Jeg har hatt en 300-kilos klient som endte opp med sixpack. Det er ingen tvil i mitt sinn om at ved å gjøre det rette kan du få den kroppen du ønsker, sier White, som arbeidet med skuespillerne i filmen Magic Mike.

Kostholdet først
Så, hva innebærer det å "gjøre det rette" ? White poengterer at kosthold er det avgjørende og første skrittet.

- De fleste menn spiser altfor store porsjoner, så det første du må gjøre er å spise mindre. Deretter må du sørge for at mengden karbohydrater er på et moderat nivå, og at de ikke er hvite, raffinerte eller bearbeidede. Det betyr klarsignal for søtpoteter, brun ris, havregryn, quinoa og bønner. Vær derimot forsiktig med poteter, pasta, ris og chips, sier han.

Grovkarbo og magre proteiner
Gode proteiner er også avgjørende.

- Menn med six-packs trenger magre, ikke fete, proteiner. Det betyr slutt på fast food, stekt kylling og T-bones. Unngå alle typer stekt mat, råder han.

Det du bør spise av proteiner er hvitt grillet kjøtt (skinn- og beinfri kylling), hvit fisk eller laks (som har rett type fett), eggehviter, kalkun og gresk yoghurt. Styr unna skjulte kalorier i liksom-sunn mat som granola og energibars, juice, peanøttsmør og frokostblandinger.

Lite men ofte
Han anbefaler også å spise fem eller seks små måltider om dagen. Et par av dem kan være snacks, for eksempel en proteinshake eller en håndfull mandler, men unngå peanøtter eller cashewnøtter. Det bidrar til å holde kroppens forbrenning av lagret fett effektiv.

- Mange menn tenker: «Hvis jeg skal spise så ofte vil jeg legge på meg», men nøkkelen til en slank kropp er små måltider, sier White.

- Frokosten bør være ditt største måltid. Den øker forbrenningen og reduserer sannsynligheten for overspising. Den gir deg energi utover dagen, slik at du orker en virkelig god treningsøkt.

Hard trening
Og treningen er selvfølgelig den andre sentral delen av six-pack programmet.

Reggie Chambers, en kjendistrener som jobbet med Matt Damon på "Bourne"-filmene, sier dagen bør starte med en 30-minutters aerob økt (journ.anm: kondisjonskrevende) - før du har fått i deg noe mat.

- Du må være realistisk. Mange kjendiser har personlige trenere, og de trener seks timer om dagen.

Han mener du bør trene tidlig om morgenen, før du spiser noe, slik at du forbrenner det fettet du har lagret.

Men halvtimen med utholdenhetstrening om morgenen (løping, sykling, hoppetau eller lignende) er bare starten. En økt for hele kroppen bør skje midt på dagen, sier han.

- Det er da du skal trene armene, bryst, rygg, skuldre og ben. Du kan gjøre sirkeltrening med maskiner eller frie vekter. Jeg foreslår frie vekter.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.