"Megameows" har heist opp singleten og står i bare trusa foran speilet mens hun flasher sin topptrente kropp ved hjelp av eget mobilkamera.

"Looking great!!! You´re an inspiration", skriver en Instagram-bruker i kommentarfeltet. "Megameows", som ikke viser ansiktet sitt på bildet, har fått 80 "likes" og 10 skrytekommentarer i feltet under bildet, som blant annet er hashtagget #fitspiration.

"I want legs like yours!! Can you pretty please share your leg workout?" spør en annen.

"Natediesel35", som har gitt DN Aktiv tillatelse til å gjengi Instagram-bildene sine, mobilfotograferer sin svulmende muskelkropp for å inspirere andre til å trene mer, opplyser han. Bodybuilderen fra California har 16.000 som følger ham og har selv lagt ut 792 bilder. Samtlige har fått haugevis av "likes" og kommentarer.

"Your body looks unreal!! Keep up the good work", skriver en av følgerne hans.

- Helt legitimt å skryte av seg selv
Under hashtaggen #muscles er det over 260.000 bilder som Instagram-brukere har lagt ut. Svært mange av fotografiene viser muskuløse menn og sylslanke, men topptrente kvinner som poserer i speilet. Flere av dem er norske. De aller fleste har tatt bildene selv.

- For 10-15 år siden var det uhørt for nordmenn å skryte sånn av seg selv, men nå er det helt legitimt å gjøre det. Sosiale medier har endret holdningene våre, og det er lettere å skryte av seg selv på sosiale medier enn i det virkelige liv, sier trendanalytiker Ståle Økland i analysebyrået Global Retail Trends.

Instagram-bruken har eksplodert det siste året. I dag har Instagram, som er et sosialt nettverk og en gratis foto-applikasjon for smarttelefoner, cirka 80 millioner registrerte brukere. Instagram tillater deg å dele mobilbildene dine med brukere over hele verden og du kan leke deg med filtre, bilderammer og ulike effekter. I likhet med Facebook har du din egen profil. Har du en åpen profil, kan alle "like" og kommentere bildene du legger ut.

Tidligere i år ble Instagram kjøpt opp av Facebook.

Bildefeber
- Også på Facebook ser vi at folk legger ut mer bilder enn før. Kvaliteten på bildene man tar med mobilen er blitt veldig god, og det er lett å linke bildene opp til sosiale medier. Instagram er den nye hypen og er jo ideelt hvis man er glad i å ta bilder - også av seg selv. Det er veldig mye image-dyrking på nett, sosiale medier gjør det lett for folk å bygge sin egen merkevare. Man kan for eksempel kun legge ut bilder som passer med det imaget man ønsker seg, sier Ståle Økland.

Han er ikke overrasket over at stadig flere tar bilder av seg selv og legger ut på sosiale medier.

- Den yngre generasjonen har jo vokst opp med sosiale medier og har mange som følger profilen sin. Det å få mange "likes" har i mange miljøer blitt en anerkjennelse. Man har også fått et annet forhold til trening. I dag skal man kjøpe sykkel til 40.000 for å sykle Birken, og mye trening ved siden av full jobb har blitt det nye statussymbolet.

- Hvor stort tror du Instagram vil bli?

- Jeg tror det kan bli veldig stort. Det er ikke lenger et spørsmål om sosiale medier har kommet for å bli, men hva som blir det neste store etter Facebook. Jeg er ganske sikker på at vi vil få mer nisjeorientering innen sosiale medier etterhvert, men folk skal være litt forsiktige med hvilke bilder de legger ut på Instagram. Mange er litt naive. Bare legg ut bilder du er helt sikker på at du ønsker at andre skal se, sier Ståle Økland.

Les også: Test din nye makspuls på 1-2-3

<b>- Trening er blitt en besettelse</b>

<b>Derfor har han kondisjon ingen i verden kan matche </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.