- Målet er å vinne. Og med forbedringene i løypen bør det være mulig å løpe på 8.10, sier den 22 år gamle løpskometen til DN Aktiv.

- Bedre form nå
Fjorårstiden på 8.22 var den raskeste tiden siden motbakkekongen Jon Tvedt satte rekorden med 08.13 midt på 90-tallet, og 20 sekunder foran nestemann.

- Jeg har den del å forsvare, men tenker ikke så mye på det. Jeg er i bedre form enn i fjor, så nå gjelder det å spisse formen inn mot løpet om fire uker, sier Thorsen Ludvigsen.

Han trener 15 timer i uken, men har ikke fått trent så mye intervall og så utradisjonelt som i fjor. Da fylte han blant opp sekken med 20 kilo og gikk fjellturer på 8 timer. I tillegg trente han i Stoltzen med å løpe opp med sykkelen som ekstra ballast.

 

Sterke resultater
Resultatene hittil i år tyder på at formen er meget bra: I august deltok bergenseren i motbakkeløpet Skåla Opp, og løp fire minutter bedre tid enn i fjor. I VM i terrengløp ultra ble han nummer fire individuelt, og var med på å ta tredjeplassen for lag.

22-åringen jobber som tømrer. Han blir sterk i overkroppen , men samtidig blir det lite hvile når det skal trenes over 2 timer i snitt om dagen.

Les mer: Slik trener den nye motbakke-kongen

Høy O2
Etter fjorårets suverene Stoltzen-seier testet han oksygenopptaket ved Høgskolen i Bergen. Etter ti minutter på mølla segnet han om. Resultatet ble et 02-opptak på hele 79.5.

Gjennomsnittet for menn mellom 20 og 29 år er 44-51, mens kvinner i samme alder normalt ligger i området 35-43.

- Du virker godt forberedt. Ingen slår deg denne gang?

- Jeg er ydmyk og vet at det kan dukke opp nye kanoner – akkurat slik jeg gjorde i fjor, sier Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

4000 med i fjor
Stoltzekleiven Opp kalles verdens bratteste, og har historie tilbake til 1979. Mellom start og mål er det ca. 800 trinn og en høydeforskjell på 315,5 meter. Løypeprofilen er spesiell og krevende.

I 2010 var det hele 4.065 deltagere som fullførte.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Sjekk Stoltze-kongens 02-opptak

- Tredemølle mer effektivt enn løping ute

17-åring knuste supermosjonistene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.