Ifjor sommer meldte treningskjedene Sats og Elixia at de slår seg sammen, og det nye selskapet er verdsatt til rundt 4,2 milliarder kroner.

- Vi har godtatt fusjonen med noen vilkår, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til Dagens Næringsliv.

Tilsynet har bestemt at Sats og Elixia må kvitte seg med 11 av 82 treningssentre før fusjonen kan bli godkjent.

- Fusjonen kan ikke gjennomføres før sentrene er ute. Da er også våre konkurransemessige bekymringer borte, sier Nese.

Vil satse på å utvikle nye ideer
Etter det DN forstår, vil sentrene for salg omfatte rundt 20.000 av totalt 260.000 medlemmer hos Sats, Elixia og Fresh Fitness i dag.

Administrerende direktør Olav Thorstad i Sats vil umiddelbart starte arbeidet med å slå sammen medlemsmassen hos de to største aktørene i Norge.

- De siste årene har vi opplevd at lavprismarkedet har vokst, mens rekrutteringen til våre fullservicesentre har stagnert. En fusjon gjør det lettere å satse på utvikling av nye ideer. I løpet av høsten vil vi ha klart et samlet tilbud til medlemmene, sier Thorstad.

Les også: 10 tips for å tenne treningsgnisten

<b>- Taktikken er alfa og omega</b>

<b>Dette krever mest energi</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.