Mens noen treningsstudioer kan fungere som rene sjekkearenaer, er det kun kvinner som får bli medlem hos Curves-kjeden.

- Først og fremst er dette enkel, kjapp og trygg trening. Jeg tror mange kvinner føler det befriende å slippe å måtte sminke seg og tenke på hvordan de ser ut når de går på treningssenteret - da blir det fullt fokus på selve treningen i stedet. Dermed blir det også mer effektivt, tror Natasha Folker, daglig leder og eier av Curves Lysaker.

Curves-konseptet er stort i USA og i mange andre land nedover i Europa, men foreløpig finnes det bare to sentre i Norge - ett på Lysaker og ett i Sandvika. Men målet er å vokse seg mye større i Norden.

300 medlemmer er i dag tilknyttet Curves Lysaker, men Folker opplyser at de har kapasitet til 500.

Typisk kunde: Kvinne 35+
Kvinner i alle aldre trener her, den typiske kunden er en kvinne på 35+ som ikke har trent så mye før og kanskje aldri har satt foten innenfor et annet treningssenter. Uten menn i lokalet kan terskelen for å komme i gang bli lavere, mener Folker.

På søndag er senteret stengt.

- Vi vil ikke gi noen dårlig samvittighet for at de ikke går på treningssenteret på en søndag. Da skal folk være sammen med familien sin og komme seg ut i skog og mark. Det kan være god trening, det også, sier Natasha Folker.

Curves er ikke det eneste treningstilbudet i Norge som markedsfører seg kun mot kvinner. Folker tror at mange føler seg mer vel når de slipper å ha menn rundt seg når de skal trene.

- Det kan også bidra til å senke prestasjonspresset, selv om mange av kvinnene som trener hos oss også har et sterkt konkurranseinstinkt, sier Folker.

En feminin boble
Å komme inn på Curves er som å komme inn i en feminin boble med myke puter, levende blomster og blide, selvfølgelig kvinnelige instruktører. De store speilene som finnes på andre treningssentre er helt fraværende.

Apparatene er hydrauliske, det vil si at du for å øke motstanden bruker mer kraft i stedet for å legge på flere og tyngre vekter. Slik styrketrening minsker risikoen for såre muskler og skader.

Treningen foregår i sirkel - og på tid. "Bytt apparater nå!" sier stemmen i høyttaleren hvert halve minutt, da er det bare å bevege seg videre til neste apparat i sirkelen - eller step-platen, der meningen er at du skal jogge lett, hoppe eller i alle fall holde bena i gang. To og en halv runde gir 30 minutters trening. Det er nok.

 

- 30 minutters jobbing med 100 prosent intensitet tre ganger i uken - det er noe alle har tid til. Det øker forbrenningen, forbedrer kondisjonen og styrker muskelmassen. Med andre ord: Du ser resultater. Vi tar en prat med hver enkelt i forkant der vi kartlegger behov og hvilke mål man har med treningen. Medlemmene veies og måles hver måned for å se hvordan de ligger an i forhold til målet sitt - det bidrar til å motivere ytterligere, sier Natasha Folker.

Maser og pusher - hvis du vil
Og hvis et medlem har skulket treningen i noen uker, da ringer Curves og maser.

- Noen trenger litt mas for å nå målene sine, ler Folker. - Men vi pusher ikke folk hvis de ikke vil selv, presiserer hun. Også i sirkelen er en fitnesscoach i full gang med å presse medlemmene til maks innsats.

- Fitnesscoachen er en slags personlig trener som har som mål å motivere og pushe deltakerne til å gi det lille ekstra, dette er inkludert i medlemsskapet. Da får de mer utbytte av treningen, forteller Folker.

Mens det er mest politisk korrekt å si at man trener for å "komme i bedre form og få mer overskudd", synes hun det er helt i orden å fokusere på at man trener for å bli mer sexy.

- Ja, hvorfor ikke!? Alt henger jo sammen. Mange kvinner trener for å bli sexy og se flottere ut; da føler man seg også bedre, får økt selvtillit, blir mer motivert, får mer overskudd i hverdagen - og bedre helse, sier Natasha Folker.Les også: Advarer mot statisk styrketrening

Slik unngår du skader

Les flere treningssaker på DN Aktiv
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.