Tidligere studier har vist at du mister åtte prosent eller mer av muskelmassen når du passerer 40 år. Og muskelsvinnet akselererer betydelig når du blir 70, noe som fører til at folk beveger seg mindre og igjen påvirker helsen negativt.

Men ny forskning viser at du kan stoppe muskelmassens forfall betydelig med god og jevnlig trening, skriver New YorK Times.

Testet supermosjonister
Forskere ved University og Pittsburgh brukte godt trente personer fra 40 til 80 år i sin studie. Deltagerne trente 4-5 ganger i uken, og presterte veldig bra i konkurranser i svømming, sykling og løping.

Resultatene ble publisert i siste utgave av tidsskriftet ”The Physician and Sportsmedicine”.

Forskerne målte deltagernes muskelmasse, benstyrke og kroppssammensetning, og fant at muskulaturen hadde holdt seg veldig bra Personene over 70 år hadde faktisk nesten like mye muskelmasse i lårene som 40-årene.

Små endringer
Både menn og kvinner i 60-årene hadde mistet en del muskelstyrke i leggene, men forskjellen i forhold til 50-åringer var ikke stor. 70 - og 80-åringene var omtrent like sterk som de som var i 60-årene.

- Dette er veldig oppløftende resultater," sier professor Vonda Wright ved University of Pittsburgh Medical Center, som ledet studien.

Les også: Jakter intenst på drømmekroppen

- Vår undersøkelse viser at muskelmassen ikke forsvinner hvis man tar vare på helsen og holder kroppen ved like med trening

- Vi vet ikke eksakt hvilken betydning det har om har trent hele livet, men det er ingen grunn til å tro at du ikke ville få samme gode resultat uansett når du begynner å trene, sier Wright.

Unngår å bli skrøpelig
Han tør ikke si hvilken type trening som er aller best, og om det er nødvendig med høy intensitet.

- Det vi kan si med sikkerhet er at flere aktiviteter er bra. Gjennom trening, kan du bevare muskelmasse og styrke og unngå å gå fra å være en vital person til en ren skrøpelighet, sier professor Vonda Wright.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik beholder du muskelstyrken

Bli 10 år yngre med trening

Mageøvelsene som virker aller best (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb