– Nå har dere 75 sekunder på dere til å bytte, roper instruktør Erik Nordnes.

Han går frem og tilbake i mørket mellom rekkene av personer i dyp treningskonsentrasjon og har full kontroll på alt som skjer i timen hos Barry’s Bootcamp i Bergen.

Halvparten rydder lynraskt bort vekter og matter før de smetter opp på tredemøllene – der den andre halvparten hopper av og gjør seg klare for styrke.

– Hver treningstime varer i 60 minutter og består av både styrketrening og intervaller på mølle. I løpet av timen bytter du, sier gründer og daglig leder Linn Herland.

Treningen foregår i et rom med mørk belysning og «nattklubb»-stemning.

Vokser til Skandinavia

Sammen med ektemannen Tage Flugheim eier hun rettighetene til Barry’s Bootcamp i Norden. Hittil har paret åpnet tre sentre i Norge. Det første ble etablert i Bergen i 2011. Siden har de tatt treningskonseptet til Oslo og Fana, og over nyttår åpnes et fjerde senter i Sandvika i Bærum.

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Ifjor var den totale omsetningen for alle Barry’s Bootcamp-sentrene i Norge nær 18 millioner kroner, mot i underkant av ti millioner året før.

Foreløpig er det kun treningssenteret i Bergen som går i pluss, med et resultat før skatt på 1,5 millioner. Men fremover vil mye endre seg, tror ekteparet, som regner med at omsetningen vil øke til mellom åtte og 12 millioner kroner per senter i året, avhengig av beliggenhet.

– Nå er vi i forhandlinger om lokale i Stockholm i Sverige. Sammen med København i Danmark er dette fokusområdet fremover, sier Flugheim.

Også i Norge er planen å utvide.

– Vi kikker etter mulig lokale i Stavanger og har planer om å åpne et senter til i Oslo, forklarer han.

Populært blant kjendiser

Treningskonseptet Barry’s Bootcamp ble skapt i 1998 av det daværende ekteparet Rachel og John Mumford i Los Angeles, USA. Treningsformen ble raskt populær blant kjendisene i Hollywood.

Blant annet skal realitystjernen Kim Kardashian, popartisten Britney Spears og skuespiller Jake Gyllenhaal være noen av dem som er observert på timene.

Herland og Flugheim ble selv hektet på Barry’s-konseptet etter å ha blitt introdusert for treningsformen av venner under et opphold i statene. Da drev de egentlig et «vanlig» trenings­senter i Bergen.

– Vi elsket det enkle med styrketrening og intervaller. Den dempede belysningen og nattklubbstemningen gjorde det unikt, sier Flugheim.

Ifølge Herland var det «veldig tilfeldig» at de fikk muligheten til å starte bootcampen i Norge.

– Vi hadde felles bekjente med dem som drev Barry’s i Los Angeles. De mente vi burde få prøve oss, forteller hun.

Det bergensbaserte ekteparet møtte Barry’s-gründerne i USA.

– Vi tok oss en god middag og prat om muligheten for å ta driften til Skandinavia. Først fikk vi tilbud om å åpne ett senter – i Oslo. Men vi valgte å jobbe videre for å få en større avtale. Det økonomisk smarte ville ha vært å åpne i Stockholm eller Oslo først, men vi hadde nettverket vårt her, sier Flugheim om avgjørelsen.

Tøff start

Treningsgründerne fikk avtalen de ønsket seg, men veien frem til i dag har ikke vært problemfri. Først i 2013, nesten to år etter oppstart, ble underskudd snudd til overskudd i Bergen.

Barry`s Bootcamp selger t-shirts med påskriften Treadmill + tequila. Foto: Gorm K. Gaare
Barry`s Bootcamp selger t-shirts med påskriften Treadmill + tequila. Foto: Gorm K. Gaare (Foto: GORM K GAARE)

Herland og Flugheim er forberedt på at hvert nye senter som åpnes vil gå omkring 1,5 millioner kroner i underskudd det første året.

– Vi hadde en tøff start. Vi kom med et ukjent konsept som er litt dyrere enn et «vanlig» treningssenter. Her er det klippekortbasert og du får et helt annet produkt. Det er utfordrende. Folk vil gjerne høre om det to, tre, fire ganger før de tar steget og prøver det, sier Herland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.