På lørdag går Norseman, Norges, og kanskje verdens, tøffeste triatlon. 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden, 180 kilometer sykling over Hardangervidda, og til slutt 42,2 kilometer løping, som for de 160 første deltagerne ender på Gaustatoppen.

- Vi er helt klare for konkurransedagen, og deltagerne har begynt å komme, sier arrangør Dag Oliver.

Usikker værmelding

Temperaturen i Hardangerfjorden er i dag 16,5 grader, noe som er i det øvre sjiktet av hva det har pleid å være under konkurransen.

- Konkurransen går gjennom fem klimasoner, så det er vanskelig å få en god værmelding. Sånn det ser ut nå, blir det overskyet ved start og så litt mer ruskete vær etter hvert, sier Oliver.

Hundrevis av treningstimer ligger bak de snaut 300 deltagerne som blir dumpet i Hardangerfjorden tidlig lørdag morgen.

- Jeg gleder meg til å stå på Gaustatoppen og se deltagerne komme i mål. De fleste har brukt det siste året på å forberede seg til nettopp dette, så det er et følelsesladet øyeblikk for mange, sier Oliver.

Åpen konkurranse

To av forhåndsfavorittene,  Chris McCormack og Henrik Oftedal, har trukket seg fra Norseman. Dermed anser arrangøren konkurransen for å være veldig åpen.

- Det går rykter om at Line Foss er i veldig god form. Hos herren kan Allan Hovda, Lars Christian Vold og skotske Graeme Stewart gjøre det veldig bra, men det er altså veldig åpent.

 

DN Aktiv har i vår og sommer fulgt Tom Remman og sønnen Marius (17) på veien til Norseman. Klikk her for å se alle episodene.

Du kan lese mer om Norseman på DN Aktiv på lørdag, og i avisen og på nett på mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.