80 prosent av Norges befolkning er aktive mindre enn en halvtime hver dag og veldig mange er ikke i aktivitet i det hele tatt. Dét vil det nye treningskonseptet Spring Trening, som er eid av Mosvold & Co., gjøre noe med.

- Vi ønsker å gi folk en annerledes opplevelse av treningssenter og i tillegg bidra med et godt lavterskeltilbud, sier partner Miriam Mumtaz.

Spring åpnet sitt første senter i Kristiansand 3. november og skal åpne flere etterhvert. Målet er å fylle et hull i treningsjungelen:

- Det finnes svært mange treningssentre, men vi så at det manglet noe. Vi savnet et lavterskeltilbud med personlig veiledning. Ubetjente treningssentre har vi liten tro på - folk vil bli sett og hørt. Dessuten retter treningssentrene som eksisterer i dag seg stort sett mot de som allerede trener fra før, sier Miriam Mumtaz.

Dynamisk trening
Det finnes ingen klar løsning på hvordan man går fra utrent til trent, ifølge forsker Eivind Andersen, som mener det finnes altfor få lavterskeltilbud i Norge.

- De aller fleste gruppetimene er beregnet på folk som er passe godt trent i utgangspunktet og reklamekampanjene deres domineres av unge, spreke, slanke mosjonister i tettsittende treningstøy. Er man helt utrent og overvektig, kan dette virke skremmende og ikke akkurat motiverende, sa Andersen til DN.no for en uke siden.

Les mer: Slik trigges sofasliterne til å trene

Dette har Spring bestemt seg for å ta på alvor.

Siden de vil ha folk opp av sofaen og få dem som ikke har vært i aktivitet på 20 år i form, finnes det heller ingen apparater du kan sitte på på treningssenteret.

- Skal du bruke våre apparater må du stå eller være i bevegelse. Her er det dynamisk trening som gjelder, sier Miriam Mumtaz.

- De som er inaktive fra før blir ofte satt til å trene i tradisjonelle styrkeapparater hvor man isolerer én og én muskel. Dette er en enkel løsning for dagens treningssentre fordi det krever lite opplæring. Kroppen i dag er undervurdert, og det har treningsbransjen vært med på å skape. På Spring ønsker vi å inspirere folk til å gjenoppdage alle de bevegelsene man kan gjøre med kroppen, sier hun.

- Det finnes svært mange treningssentre, men vi så at det manglet noe. Vi savnet et tilbud som kunne nå flere enn de 14 prosent som trener på treningssentre i dag, legger hun til.

Vil også ha "superbrukerne"
Hun tror det er et stort behov for et lavterskeltilbud der man kan føle seg vel selv om man aldri har hatt på seg treningstøy før. Men samtidig er det viktig å få med "superbrukerne":

- De som ikke er i aktivitet representerer en stor gruppe som vi er på jakt etter, men vi trenger også sosiale ledestjerner som er godt trent fra før på senteret vårt. Denne gruppen har også en tendens til å bli "glemt" fordi de klarer seg selv, derfor har vi i tillegg tatt hensyn til dem. Hos oss blir superbrukerene utfordret gjennom tester og nye bevegelser, sier Mumtaz.

Les også: Styrk vinterkroppen fra topp til tå

Stress på jobb gir lite trening

Tid for å løpe - kulda gir høyere forbrenning (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.