- Se på denne da - den har alt! Stephan von der Lippe hos Anton Sport i Bogstadveien viser frem butikkens dyreste racer- et råskinn av en sykkel til den nette sum av 97.000 kroner.

Kun 5.4 kg med hjul i karbonfiber, keramiske lagre i nav og krank, og spesialiteter som gjør luftmotstanden minst mulig. Detaljene koster, og setet i karbonfiber er på 99 små gram.

Mye jåleri og blingeffekt for pengene. SE VIDEO HER:

Dyrt er utsolgt
-Lett og stivt, det er det som gjelder, sier sykkelselger von der Lippe. Han har foreløpig kun solgt ett eksemplar av vidunderet til 97.000 kroner, men er helt utsolgt for den dyreste terrengsykkelen til 76.990 kroner.

-En kunde kjøpte faktisk to stykker av den aller dyreste terrengsykkelen. Kona skulle ha en maken. Design og stil betyr mye for mange, sier von der Lippe.

Han skjønner ikke at noen reagerer på at folk legger titusenvis av feriekroner på bordet for en treningssykkel.

-Dette er sykler for entusiastene, de som liker å trene mye og være i form. Du blir jo rett og slatt glad av å trene p åen sykkel som har det beste av det beste, sier Stephan von der Lippe. Han regner med å selge sykler for 20 millioner i løpet av 2010 fra butikken i Bogstadveien.

Finanskrisen tok litt lufta ut av ballongen, men nå er det full fart igjen med et enormt utvalg og muligheter for å finne den sykkelen du akkurat det vil ha. Spesielt hvis du vil bruke en del penger.

Opptatt av vekt
Hos Oslo Sportslager går det ut 30 sykler hver dag. 90 prosent er terrengsykler.

Det kritiske punkt for pris har flyttet seg raskt oppover fra 5.000 til 15.000 kroner. Entusiastene vil ha karbon, og da begynner det på 15.000 kroner. Prisen øker raskt når du skal ha topp gir, hjul og annet utstyr.

-For en topp konkurransesykkel må du betale 35.000 kroner. Folk er veldig opptatt av vekt, og betaler mange lapper ekstra for 300-400 gram. Du sykler nok ikke raskere på Birken på grunn av noen hundre gram fra eller til. Det er fortsatt den som tråkker som er avgjørende for prestasjonen, sier sykkelselger Bjørn Ivar Ekeberg.

Titan-pedaler til 4000 kroner
- Er det mye jåleri?

- Ja, det kommer folk i fin dress og bare spør etter det dyreste vi har. Folk som virkelig har peiling på sykkel og har holdt på noen år, opptrer litt annerledes, sier Ekeberg.

Han viser frem pedaler i titan til 4.000 kroner stykket – rene godteriet for dem som har mye penger og tror utstyret er nøkkelen til å prestere bedre.

Ekeberg trenger ikke å anstrenge seg veldig for å selge en sykkel til 20.000. Det er normalen. Mens DN er i butikken selger han en terrengsykkel til nettopp tyve lappet til Roar Kieven (47).

-20.000 er helt ok for deg?

-Ja, denne sykkelen er verdt prisen. Jeg sykler til og fra jobb og tar ofte en tur innom marka for å få litt ekstra på tur hjem, så jeg må ha noe ordentlig. Den forrige ble stjålet. sier Kleiven. Nå vurderer han å debutere i Birken med sin nye tohjuling

- April var en meget bra måned for oss. Vi regner med ekstra stor trafikk igjen denne uka når feriepengene kommer, sier Bjørn Ivar Ekeberg hos Oslo Sportslager.Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bli medlem av Flytsonen

Hvem kjøper de dyreste syklene? Se video her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.