Runner's World har laget en litse over dårlige vaner og hvordan man kommer seg ut av dem:

 • 1. Å løpe for mye for fort.
  Start rolig og ikke øk antall kilometer med mer enn 10 prosent per uke.
 • 3. Ignorering av kjernemuskelatur.
  Deltakere i en studie Journal of Strength and Conditioning Research løp 30 sekunder raskere på 5 kilometer etter å ha gjennomført styrkeøvelser for kjernemuskelaturen 4 ganger per uke i 6 uker.

  Les også: Disse øvelsene strammer opp kroppen din
 • 5. Dropper lege.
  Løpere er ofte sin egen lege, og behandler seg selv med isposer og smertestillende. Små skader kan utvikle seg til mer alvorlige dersom de ikke blir tatt tak i. Dra til legen om smertene har vedvarer over flere dager.
 • 6. Dropper uttøyning.
  Det er ok å droppe tøyning før trening når musklene er kalde, men å løse opp og tøye ut etterpå kan forebygge skader.
 • 7. Søvnløs.
  Studier viser at for lite søvn påvirker restitusjon, immunforsvar og mental styrke. Folk har forskjellig søvnbehov. Finn ut hvor mye du trenger for å fungere optimalt.

  Les også: Tren hardt for bedre søvn
 • 8. Du hviler aldri.
  Overtrening kan føre til en lang rekke problemer, alt fra skader og sykdom til svakere utvikling og dårlig motivasjon. Legg inn hviledager og dager med lav intensitet for å balansere mot dager med hardere økter.
 • 9. Ordne alt på en gang.
  Det er mange tips som florerer om hvordan du kan bli en bedre løper. Fokser på det som er overkommelig, og husk på at du mest sannsynlig startet å løpe for å føle deg bedre, ikke for å bli stresset.

Les flere saker på DN Aktiv

Dette tar knekken på ryggen

Hvem tåler melkesyra best?

Northug vil bli merkevare (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.