- Høydepunktet i Birken var da jeg så ryggtavlen til Erling Jevne, sier artist og skuespiller Claus Sellevoll.

39-åringen fra Alversund har imponert mange med sine sterke prestasjoner i skiløypene. Han var aktiv junior på starten av 90-tallet, men la fort skiene på hylla. I 2009 tok han opp treningen igjen. Mannen er nå blitt et råskinn på ski. Han gjennomførte Birken på 2:37:38.

Fikk "heng" på Jevne
- Jeg fikk en opptur da jeg plutselig så ryggen til Odd-Bjørn Hjelmeset. Han ble riktignok for tøff å henge på. Litt senere fikk jeg heng på Erling Jevne. Han går fantastisk diagonalgang og jeg lå bak og nærmest trente teknikk i motbakkene.

Les også: Se Pekkas utrolige staketeknikk

Artisten bestemte seg for å spurtslå den olympiske mesteren på stafett fra Nagano. Så sannelig tok han ikke mot til seg og dro fra Jevne på oppløpet.

- Måtte jo det når jeg først hadde sjansen, sier Sellevoll som har gjort stor suksess med ”Vestlandsrevyen” sammen med blant annet forfatter Ragnar Hovland.

Droppet ingeniøryrke
Han er utdannet ingeniør, og jobbet to år i det internasjonale konsernet Nera. En artistkarriere var imidlertid mer fristende og han er nå tilknytta Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater.

- Målet med trening er å nå mitt fysiske toppnivå. Det har jeg ennå ikke nådd. Men når jeg først kommer dit så trapper jeg ned. Det er mestringsfølelsen jeg er ute etter.

Han mener han besitter et normalt fysisk talent. Den gode tiden i Birken er et resultat av systematisk trening.

- I snitt ligger jeg på 1,5-2 timer trening daglig. Jeg periodiserer treningen og liker en klassisk oppladning til konkurranser med å trappe ned treningsmengden siste tiden.

Alt i alt handler det mest om å være sta. Å komme i god form krever vilje, mener skuespilleren som er bosatt i Bergen.

- Jeg tror mange er mye bedre enn de aner. Flere blir nok overrasket over hvor god form det faktisk går an å komme i – selv om du begynner å trene sent i livet.Les mer om Birken 2012:

- Erling! Du er en machomann!

Går Birken med spesialski

Rundt 15 ble disket - hadde for lette sekker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.