Skikongen Bjørn Dæhlie er kongen på idrettskjendisenes formuetopp med 239,3 millioner kroner.

Klær og eiendom
Dæhlie har vært veldig aktiv på investeringssiden de siste årene, og hans registrerte formue gikk ned med 35 millioner fra 2009.

Han har gjort suksess med egen kleskolleksjon, og har de siste årene satset sterkt på eiendom. Gjennom investeringsselskapet Anaxo Capital as bestemte han seg for halvannet år siden for å investere 150 millioner kroner i aksjer og fond.

Bygger hytteby
Sammen med Skistar og en svensk investor har Dæhlie investert i utbygging av en stor hytteby i Åre i Sverige til 2,2 milliarder kroner. Hyttebyen skal inneholde 500 leiligheter, butikker og restauranter i et nytt sentrumsområde utenfor Åre sentrum. I tillegg skal det selges mange hundre hyttetomter.

Ifølge Dæhlie selv er det snakk om en utbyggingsperiode over 15-20 år.

Les mer: Lover hardkjør i motbakkene

Elixia god butikk
Bjørn Maaseides formue har gått opp og ned de siste årene. Den tidligere sandvolleyballstjernen tjente 8,6 millioner i 2010, og hadde i fjor en formue på 84,6 millioner kroner.

Maaseide solgte seg tidligere i år ut av treningskjeden Elixia, og innkasserte med det en gevinst på rundt 350 millioner kroner.

Les mer: Søkkrik på Elixia

Treningskjeder er tydeligvis god business. Toppsjefen i Elixia, Ståle Angel, tjente i fjor 4,8 millioner kroner og har en formue på 16,7 millioner kroner.

Også en rekk av de andre treningskjede-grunderne sitter meget godt i det, viser DN.nos liste (se under)

Tidligere langrennsløper Odd Martinsen har hatt stor suksess som importør av Fischer siden 1983. Stafett-Martin hadde i fjor en formue på pene 46 millioner.







Alle tall oppført i millioner.

DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil. Klikk på navnelenkene for å se roller i næringslivet.

Kom i form med DN Aktivklubb

Ruller inn sykkel-millioner

<b>Northugs nye råskinn</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv