- Vi har totalt disket cirka 15 deltakere, sa rennets teknisk delegerte Erik Andresen da Birken nærmet seg slutten i går.

Syv ble tatt med for lett sekk fredag og cirka samme antall jukset med sekken på lørdag.

- Tatt i betraktning hvor mange som er med totalt så synes jeg ikke dette er så ille, sier han.

- Unge og gamle
Sekkesynderne ser også ut til å være spredt ut over alle klasser.

- Det er både gamle og unge løpere som er tatt, og ikke bare menn, sier Andresen.

Han ble utsendt fra Skiforbundet, og fulgte løperne med scooter hele veien. Nytt av året var utvidet teknikkontroll.

Les også: Storjakt på jukserne

Ingen ble disket pga skøytetak, men mange ble snakket til.

- Gråsoner
- Det er veldig vanskelig å skille mellom for eksempel fiskebein, glidende fiskebein og skøyting. Det var en del som fikk advarsler i slikt terreng, men vi har ikke disket noen. Uansett er det vanskelig å ha kontroll over så mange deltakere, sier Andresen som mener advarslene fra arrangøren om utvidet kontroll har hjulpet på syningen under rennet.

Under oppsummeringen lørdag ettermiddag ble det opplyst om 11 tilfeller av sykdom og skader. Dette er deltakere som har blitt fraktet ut av løypen enten i luftambulanse, bil eller scooter. Halvparten av tilfellene var skader som benbrudd, mens resten er sykdomsrelaterte der deltakerne har blitt sendt til sykehus med for eksempel hjertetrøbbel eller brystsmerter.

Les også: Går Birken med spesialski

16800 var meldt på til rennet, mens 14399 kom til start. Mot slutten av dagen var det kun 58 som hadde brutt. Rennsjef Rune Bergsodden tror det skyldes lette og fine forhold.

- Det var ikke alt for tungt føre, og det har nok hjulpet mange til på komme seg i mål, sier han.



Mer fra Birken 2012:

- Erling! Du er en machomann!

Aukland satte Birken-rekord

Går Birken 50 kilo lettere

Tester hjerterytme-app i Birkebeinerrennet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.