- Som med så mye annet i livet ser det ut til at moderasjon er nøkkelen også ved kaffedrikking, sier forsker Murray Mittleman fra Harvard School of Public Helath og Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, USA.

Et moderat konsum defineres i analysen til fire ganske små kopper kaffe per dag, og det kan faktisk være godt for hjertet.

- Vi finner at et moderat konsum faktisk kan beskytte mot hjertesvikt. Risikoen for å bli rammet reduseres med så mye som 11 prosent, opplyser Mittleman i en pressemeldning.

Datagrunnlaget i studiene den nye analysen bygger på, utgjør 140 220 kvinner og menn. Kaffeforskningen er nettopp publisert i tidsskriftet Circulation Heart Failure.

- Det er mange faktorer som spiller en rolle for en persons risiko for hjertesvikt, men kaffedrikking ser ikke ut til å være en av dem, sier Elizabeth Mostofsky, føresteforfatter på studien.

Overdreven kaffedrikking beskrives av forskerne som rundt ti kopper om dagen, og kan medføre alvorlige hjerteproblemer.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.