Formelt skal han tre ut av stillingen 1. mai. Nå skal han i stedet tilbake som styremedlem i Sats Elixia, der han var styremedlem før han tok over som Norges-sjef for treningskjeden i 2015. Samtidig skal den tidligere volleyballspilleren beholde 7,5 prosent eierandel i selskapet.

-Jeg er ikke ferdig med treningsbransjen ennå, sier Bjørn Maaseide til DN.

Mye pendling

Han oppgir arbeidsbelastning og all pendlingen mellom Nydalen i Oslo og Stavanger, der han bor, som grunnen til at han går av, skriver Aftenposten.

– Jeg tror jeg har jobbet ganske mye de siste to årene. Jeg tror det å ta et hvileår for å finne ut hva jeg skal bruke den neste halvdelen av livet på, er lurt. Jeg tror alle har godt av å tenke litt når du forlater en krevende periode, sier Maaseide til DN.

Treningskjeden har hatt 68 sentre i Norge og tilsammen 160 sentre i Norden. Omsetningen til selskapet på 8000 ansatte, med 4000 av dem i Norge, er på 2,9 milliarder kroner. Maaseide har hatt ekstremt tidlige morgener som rytme gjennom de drøye to årene han har vært Norges-sjef for treningskjeden.

- Det er klart at du skal være ganske dedikert for å ta 05.40-flyet til Oslo i 25 måneder. Jeg har stort sett reist en vei hver dag. Jeg fant fort ut at for å klare dette var jeg nødt til å trene. Så når folk sier de ikke får tid til å trene fordi de jobber for mye, vil jeg si at da jobber du ikke nok. Jeg måtte trene for å få overskudd til dette, sier Maaseide som sier han i alle fall har trent i snitt annenhver dag.

Snudde driften

 Konsernsjef Olav Thorstad i Sats Elixia og Health & Fitness Nordic Group AS overtar Maadeides posisjon inntil erstattter blir funnet. Det var han som spurte Maaseide om han kunne ta over jobben som leder i Sats Elixia Norge tilbake i 2015.

- Selskapet var i en krevende økonomisk situasjon da jeg tok jobben. Det har vært en fantastisk reise å ha vært med å snu driften. Hvis jeg skal ta det mest objektive så gikk vi på norsk kundebarometer fra 146. plass til 54. plass i fjor og var det selskapet i Norge som gikk opp flest plasser. Det er et tegn på at vi har gjort mye bra. Jeg har vært privilegert som har hatt en ekstremt dedikert ledergruppe bestående av 11 personer, sier Maaseide.

Ny nisjebank

Maaseide solgte seg ut av Elixia for 350 millioner kroner i 2011, men vendte tilbake og kjøpte rundt 7,5 prosent av eierselskapet for 39 millioner kroner. Etter fusjonen mellom Sats og Elixia ble han så sjef for treningskjeden. Treningskjeden budsjetterte blant annet med en oppgang i PT-salget på ti prosent i 2016 og regnet med å omsette for 200 millioner kroner på denne biten. 

Men Maaseide har også hatt andre prosjekter på gang. I ferbuar skrev DN om at Maaseide vil starte en ny nisjebank rettet mot privatmarkedet og vil hente en kvart millard kroner til satsingen. Med seg på laget har han fått med seg Sandnes Sparebanks tidligere toppsjef, Svein Ivar Førland.

Maaseide har de siste årene vært hovedaksjonær i forvaltningsselskapet Kraft Finans.
Maaseide har satset stort på eiendom. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.