300 medarbeidere og ledere i Gjensidiges næringslivsdivisjon sjekker formen. Men det er ikke lett aerobic i lunsjen som igangsettes.

- Vi gjennomfører et prosjekt der vi tilbyr 300 ansatte en grundig pulstest, sier HMS-ansvarlig i Gjensidige forsikring Nils-Ola Halvorsen.

Avansert
Testingen er mer avansert en vanlig pulsklokke. Det blir festet elektroder til brystkassen og måleren skal brukes tre døgn og detaljert informasjon om søvn, restitusjon, stress og fysisk aktivitet.

- Dette måler hva kroppen taler til deg. Det er ikke du selv som mener at du må trene mer. Det er kroppens språk tilbake, og dette har vi veldig tro på, sier Halvorsen som selv har testet pulsen.

Les også: Sjekk den lave hvilepulsen!

- Jeg følte jeg sov så dårlig om nettene, og fikk prøve ut dette. Det viste seg at jeg hadde for høyt stressnivå om dagen og dårlig restitusjon før sengetid. Pulsen var normal mens jeg sov. Jeg må mosjonere mer for å bedre restitusjonen har jeg funnet ut.

 

Målet er at medarbeidere og ledere i Gjensidiges næringslivsdivisjon skal få en bedre arbeidshverdag. Samtlige medarbeidere her er tilbudt pulstesten, der elektroder sitter på kroppen i tre døgn. Tilbakemeldingene er positive.

- Hver medarbeider mottar en personlig rapport. De som ønsker får forslag til enkle justeringer i hverdagen som kan redusere stress og gi mer energi. Finner man ut at pulsen ligger på 100-120 gjennom hele dagen på jobb, så må noe gjøres. Også mer alvorlige lidelser kan avsløres, sier Halvorsen.

Først ut
Gjensidige er det første selskapet som innfører systematisk oppfølging av medarbeideres stress, restitusjon og tilrettelegging for bedre helse. Men HMS-sjefen tror mange vil følge etter.

- Flere er nysgjerrige på hva vi gjør. Målet er å videreføre dette til andre større bedrifter. Vi tror dette er nyttig både om du er i god eller dårlig form.

Helsesjekken som er kjøpt inn av programvare- og investeringsselskap Segmentor. Gjensidige har investert cirka 450 000 kroner på prosjektet.

- Det koster oss selvfølgelig en del, men prisen per ansatt er nesten halvparten av kostnaden for én dag sykefravær. Og det synes vi det er verdt, sier Halvorsen.Les flere saker på DN Aktiv

Redd for hjertet - dropper trening

Hektet på høy puls (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.