Denne siste uken bør være avslappet og du skal være nøye med å få deg nok søvn. Unngå å drikke alkohol, og sørg for at kroppen er godt hydrert i løpet av dagen.

Spis helt vanlig
Spis måltider som du pleier, gjerne med et ekstra innslag av karbohydrater, og hold deg til matvarer som du er vant til, skriver Treningsmagasinet.

Du bør prøve å unngå å tørste eller sulte i de siste 48 timene før start. I løpet av disse dagene sjekker du også sykkelen og annet utstyr du skal ha med deg.

To dager før
To dager før start bør være den mest avslappende dagen. Bruk denne til å gjøre en endelig sjekk av sykkelen, pakk sekken du skal ha på ryggen og sørg for at sko og hjelm er som det skal.

Du må fortsette å drikke mye vann gjennom hele dagen, og spis normalt store måltider med høyt innhold av karbohydrater.

Unngå å stresse i jobben din, og forsøk å få familien med på at du trenger litt ekstra hvile og ro. Skal du ut på en lang reise med bil, må du beregne tid til å strekke på bena underveis.

Les også: Detaljene teller i Birkebeinerrittet

Dagen før
Dagen før start tar du en lett sykketur med noen innlagte korte spurter. Husk at du roer skikkelig ned ti minutter før du går av sykkelen.

Har du lang reisevei til Birkebeinerrittet er det ikke sikkert du rekker å ta denne treningsturen dagen før. Da gjør du heller den når det er to dager igjen til start.

Drikke,drikke
De aller fleste kommer til Rena eller Lillehammer dagen før start, og det betyr gjerne henting av startnummer og en titt i sportsbutikken. Ta med deg drikkeflaska slik at du unngår å bli tørst når du står i kø. Kom deg i seng så tidlig så mulig og slapp av.

Se også: Spar et kvarter på birken.

Rittdagen
Du må mest sannsynelig stå tidlig opp for å rekke starten din. Det betyr at du kanskje burde ha laget en matpakke klar dagen før.

Hvis du rekker å spise en skikkelig frokost, så sørg for at denne er i magen før det er to timer til start. Etter det passer du på å få i deg drikke, og en sportsbar eller lignende rett før start.

Les også: Rådyr moro på to hjul

Fredrik Aukland om Intervalltrening på sykkel

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i god form med treningsklubben Flytsonen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.