Det nordiske oppkjøpsfondet Altor kjøper nå treningssenterkjeden Elixia for 2,2 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Selgerne er tidligere sandvolleyballproff Bjørn Maaseide og en rekke andre investorer gjennom investeringsfondet Norvestor

Gründer Bjørn Maaseide sitter ifølge DN igjen med rundt 350 millioner kroner for sin eierandel etter at gjelden er betalt.

På oppløpssiden kjempet flere private equity-fond, spesialister på oppkjøp, utvikling og salg av bedrifter, om å kjøpe Elixia. En av dem var Johan H. Andresen jr. og hans Ferd Capital, får DN bekreftet fra kilder med kjennskap til prosessen.

DN kjenner til at milliardæren allierte seg med Maaseide i et forsøk på å kjøpe selskapet sammen. Men duoen skvatt unna da prisen løftet seg over to milliarder kroner.

DN lyktes ikke å få en kommentar fra Ferd Capital igår. Maaseide vil ikke kommentere budprosessen, men signaliserer at han fortsatt kan dukke opp som eier.

Lover nye sentre
Med ny eier skal Elixia-ledelsen sørge for at det popper opp nye treningssentre både i Norge, Sverige og Finland.

- Vi tror på megatrenden med mer oppmerksomhet rundt livsstil og helse. Våre partnere i tre land har jobbet med denne investeringen. En av grunnene til at Elixia har lykkes, er at det er innovativt og hele tiden har kommet på banen med nye produkter kundene vil ha, sier Reynir Indahl, partner i Altor, til DN.

Zumba var den store landeplagen på Elixias 45 treningssentre ifjor.

- Zumba er veldig populært også i år. Musikken er rytmisk og man må ikke være verdensmester på koordinasjon for å delta. En veldig glad måte å bli svett på, sier Elixia-sjef Ståle Angel til Dagens Næringsliv.

Les også: Trener mest for kicket

Trente vekk 25 kiloBetaler 100.000 kr for luksus-trening

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.