Å bruke tyngre vekter og presse musklene hardere får fart på forbrenningen, ifølge en ny studie skriver Men's Health.

I studien ble erfarne vektløftere delt inn i to grupper for å gjøre ulike treningsøkter. En gruppe gjennomførte 4 sett med 8-12 repetisjoner av totalt 8 øvelser.

Kjapt og tungt
Den andre gruppen gjennomførte kun tre øvelser, men brukte tyngre vekter med 6 repetisjoner. De kjørte så mange sett de orket - som regel 2-3, med kun 20 sekunders pause mellom settene.

Den korte pausen gir treningen sammenlignbar med høyintensitets utholdenhetstrening, skriver forfatterne av studien som er publisert i Journal of Translational Medicine.

Les også: - Derfor blir du slankere med styrketrening

Fortsetter å jobbe
Nesten ett døgn etter treningsøkten hadde gruppen som trente med de tyngste vektene en hvilende forbrenning som var 452 kalorier høyere enn før treningen. Den andre gruppen så en økning på kun 98 kalorier.

Dette til tross for at den første gruppen trente halvparten så lenge som de andre. Årsaken er ifølge forskerne at når musklene jobber hardere fortsetter de å bygges etter at treningen er slutt. Det bryter ned kalorier og får fart på forbrenningen.

«Afterburn»
Denne effekten kalles «afterburn». Men ikke alle er like sterk i troen på at det finnes en slags bonus, eller 3 for 2 i fysiologiens verden.

- Effekten av slike ‘afterburn’ øvelser er forsvinnende liten, og dessuten må du ha trent beinhardt for å få noen effekt i det hele tatt, og den varer kanskje to timer, sa Øyvind Hansen til DN Aktiv tidligere denne måneden.

Han er ikke bare er kåret til Norges beste PT men har en mastergrad i ernæringsfysiologi og ekspertise i muskelbygging.

Les mer om hans tips om treningen som øker forbrenningen.

Les flere saker på DN Aktiv

Sterk uten at det synes

Treningstidspunktet som gir deg best søvn

Kostholdet som gir maksimal ytelse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.