Marit Bjørgen snudde alle steiner og la planen for sesongen som skulle kuliminere med OL-suksess i Vancouver.

Det var ikke bare sesongplanen, med avbud til Tour de Ski, som ble endret. Rognes-jenta gjorde også treningsmessige grep. Blant annet fikk styrketreningen nytt innhold.

- Det som er nytt i styrketreningen min er øktene med Morten Bråten, forteller Marit Bjørgen til Langrenn.com , og refererer til Olympiatoppens ansvarlige for teknikk og motorikk.



Støttemuskulatur

Bråten la bort tunge vekter til fordel for tau som er festet i taket, såkalt slyngetrening.

- Vi jobber mye med balanse, koordinasjon og støttemuskulatur i Terapi Master, forteller Marit, før hun langt på vei gir denne treningen æren for at skyvene sitter bedre på snø vinterstid:

- Denne treningen gjør at jeg er i stand til å gå bedre teknisk på ski, sier Bjørgen i intervjuet med Langrenn.com

Hvor ofte trener du styrketrening?

- I oppkjøringen, og inn mot starten av sesongen, blir det 2-3 økter i uken. I sesongen nøyer jeg meg med en økt i uken, svarer Marit, som da snakker om den nevnte slyngetreningen i Terapi Master.



Vekter for overkroppen

Den øvrige styrketreningen er nå langt på vei lagt bort.

- Jeg får mye ”gratis” styrketrening for beina når jeg sykler og går på rulleski, så de siste årene har jeg ikke trent noe styrke for beina. Men jeg har to korte styrkeøkter i uken, med vekter, for overkroppen, avslutter Marit og da kan vi være trygg på at hun har snert i stavtakene også den kommende sesongen.



Les også på langrenn.com:l

- Styrketrening er utrolig viktig

- Elsker å være i styrkerommet(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Gå til Flytsonen