– Det eneste negative med å trene på helsestudio er at du får så dårlig musikksmak, sier skuespiller og komiker Else Kåss Furuseth.

Hun forklarer:

– Det er sånn happy-go-luckystyle på alle treningssentre. Når du hører musikken mens du gjør øvelser, føler du deg så skamløst fri: Ååå jeg lever! Ååå jeg har muskler! Så plutselig har du begynt å like Enrique Inglesias ti år for sent.

Frem til mars i år hadde komikeren kjent fra «Torsdag kveld fra Nydalen» hatt et ironisk forhold til kropp og trening. Som standupartist har ofte åpningsspøken gått på hennes egen kropp og dårlige form. På scenen har hun sågar drevet en vektkonkurranse der kollega Henrik Thodesen har hatt mål om å legge på seg, mens hun selv ville ned noen kilo.

Men det var show. Nå er det på ordentlig.

 

Sistemann ut
DN fikk være med på en av hennes fire ukentlige treningsøkter der det går i intervaller, kettlebells og styrke på medisinball.

– Jeg er sistemann ut på showet som er bitt av treningsbasillen. Nå er det innenfor å gå med løpetights på jobb, sier Furuseth, som på seks måneder har gått ned over 15 kilo.

Komikeren opplever stor suksess med teaterstykket «Kondolerer», som hun har skrevet selv. Livet som skuespiller kan være hardt fysisk. Å fylle en scene er energikrevende, og en er nødt til å holde seg frisk for at en produksjon skal gå sin gang.

– Kroppen er ditt viktigste verktøy som skuespiller, ved siden av hjernen selvfølgelig. Det ville vært upraktisk å måtte avlyse forestillinger fordi jeg har spist på meg dårlige knær, noe jeg var godt i gang med å gjøre.

Les også: Trente vekk 25 kilo

Hatet fysiske timer
Den dagen Kåss Furuseth gikk ut av videregående skole, brant hun gymbagen sin. I løpet av skoletiden hadde hun lært seg alle muskelgruppene på latin, men hun hatet de fysiske timene.

– Det er jo veldig klisjé, men jeg var en litt sånn glassmanet, rent fysisk. Etter skoletiden har jeg bare hatt et tullete forhold til fysisk aktivitet, og tradisjonen har vært å gå opp tre kilo i året.

I mars kuttet hun ut sukker, og kroppen responderte med å bli særdeles søvnig.

– I én uke måtte jeg sove to timer etter jobb hver dag. Sukkerabstinenser. Det har heldigvis gått over, legger hun til.

På de første treningsøktene slet hun fælt.

– Jeg gråt da jeg gjorde planken første gang. Nå klarer jeg 25 sekunder. Det hadde aldri gått om det ikke hadde vært for min personlige trener Zandra Stenman. Å ha en god trener tror jeg er viktig for alle som ønsker å få resultater. Ja til ros, selv om man flytter seg babysteps!

 

Meldeplikt
For å sikre at eleven også driver egentrening har Stenman innført meldeplikt etter hver økt.

– Jeg må sende mms etter øktene. Har prøvd alle varianter og tatt bilde av forskjellige antrekk og sendt inn jevnlig, men hun er umulig å lure. Det må være dagens svette, sier Kåss Furuseth.

– Jeg ser jo at det virker råflott å anbefale en egen trener, men for oss som i utgangspunktet ikke er gale etter trening, så er man nesten avhengig av å ha en støttekontakt. Ihvertfall, jeg.

Lørdag løper hun KK-mila som «kjendishare» sammen med Anne Rimmen og Tone Damli Aaberge foran 3000 andre spreke kvinnfolk. Målet er jevn fart og en sluttid på under 60 minutter. Etter løpet skal komikeren fortsette treningsregimet.

 

Hun har nok av grunner til å fortsette peset:

– Jeg blir mindre svett sånn rent utelivsmessig. Det er så deilig å kunne danse en stund før man får «svettebart».

– Og sist men ikke minst så virker det jo som om alle har skaffet seg HD-TV. Så vi foran kameraet har egentlig ikke noe valg.



Kom i form med DN Aktivklubb

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Løper for harde livet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.