To år på rad har Arne Post (28) vunnet Holmenkollen Skimaraton. Før fjorårssesongen bestemte han seg for å bruke mer tid på studier enn på idretten. Det ga resultater, skriver bladet Kondis.

- Jeg bestemte meg for å fullføre utdannelsen til siviløkonom, og gikk ned fra 16-18 treningstimer i uken til åtte timer i uken. Likevel holdt jeg nivået ganske bra. Jeg ble til og med bedre, sier Post til Kondis.

28-åringen har flere VM-gull i vintertriatlon, bronse i NM i motbakkeløp, to sammenlagtseire i Birkentrippelen samt flere sterke plasseringer i verdenscupen i langrenn. Han var spent på hvordan kroppen ville reagere da treningsmengden ble halvert.

- Jeg kunne kjøre hardere og var aldri sliten av for mye trening slik jeg kunne være tidligere. Det ble høyere kvalitet på treningene, sier Post, som går sammen med Thomas Alsgaard i Team United Bakeries.

Han har kjørt mange harde motbakkeintervaller på rulleski. Enten seks drag på fem minutter, eller seks drag på ni minutter.

- Sistnevnte økt går i kontrollert fart. Jeg byttet ut en del tradisjonelle langturer med slik trening, sier Arne Post.Les også:

Arne Post vant skifesten i Kollen

Slet med mosjonist-tempoet

Les flere treningssaker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.