Hendelsen skjedde på treningssenteret Spenst Alta i februar 2014. Kvinnen låste beina til sykkelen og skulle sette seg på sykkelsetet, da bolten under setet brakk og hun falt bakover og traff en annen spinningsykkel med nakke- og skulderpartiet.

Treningssenteret ble i Alta tingrett i 2017 frifunnet for å ha handlet uaktsomt, og Høyesterett har nå tatt stilling til om selskapet som drev treningssenteret, kunne være ansvarlig etter det ulovfestede objektive ansvaret.

I frifinnelsen viser Høyesterett til at risikoen som var knyttet til bruken av spinningsykkelen, ikke var større enn den risiko man møter i dagliglivet, blant annet ved fritids- og treningsaktiviteter. Dermed er det heller ikke grunnlag for objektivt ansvar, ifølge landets øverste domstol.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er kun to av ungdomspartiene som ikke vil legge ned oljenæringen så fort som mulig. Hva er det disse ungdomspolitikerne ikke har forstått?
01:44
Publisert: