Squash rangeres som den sunneste idretten av økonomimagasinet Forbes. Listen er laget etter intervjuer med en rekke amerikanske treningseksperter.

Idrettene er vurdert med en score fra 1-5 på de fem faktorene utholdenhet, muskelstyrke, muskulær utholdenhet, smidighet og kaloriforbrenning.

I tillegg har de vurdert skaderisiko på en skala fra 1 til 3, der 3 er best og definert som lav risiko.

Her er listen fra Forbes med poengsummer:

1. Squash: 22,5 p

2. Roing: 22 p

3. Fjellklatring: 22 p

4. Svømming: 20,75 p

5. Langrenn: 20,5 p

6. Basketball: 19 p

7. Sykling: 19 p

8. Løping: 18,5 p

9. Mangekamp: 18, 5 p

10. Boksing: 17,5 p

"30 minutter med squash er virkelig en utholdenhetsprøve. Nesten sammenhengende løping bygger utholdenhet og styrke i underkroppen. Bevegelsene og vendingene gjør at du blir smidig. Det blir nesten for mye på en gang for en nybegynner, men er fantastisk når du blir vant med idretten" konkluderer treningsekspertene.

Treningsbladet Aktiv Trening kåret squash til den beste innendørssporten i november 2011. Squash ble sammenlignet med crossfit, spinning, svømming og styrketrening.

Tredobbelt verdensmester i squash, Michelle Martin, mener squash er den ulitmate idretten der både det fysiske og mentale blir satt på prøve.

Les mer hvordan de 10 idrettene er vurdert

Les også: Ingen annen trening er like effektiv Ingen annen trening er like effektiv

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Bygger form med rå styrketrening

Styrke for de aller tøffeste (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.