Magasinet Runners World har omtalt en litteraturstudie som har vist at godt trente personer over 40 år sannsynligvis ikke inntar nok proteiner etter en treningsøkt.

I studien, som er publisert i tidsskriftet «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism», forklarer forskere ved Central Queensland Universitetet i Australia at dette har med alderen å gjøre.

Forskerne har gjennomgått studier som tidligere har sett på evnen til muskelrestitusjon og proteinbehov hos personer som har deltatt i triatlon og andre typer utholdenhetsløp.

Målet var å kartlegge eventuelle forskjeller hos deltakerne under og over 40 år, som i utgangspunktet var like godt trente.

- Undersøkelsene viser at deltakerne over 40 år ikke restituerer like raskt som de yngre etter muskelnedbrytende utholdenhetstrening. Gitt at disse avvikene ikke er observert etter aktivitet som ikke virker nedbrytende på muskulaturen, ser det ut til at eldre har en dårligere evne til å utnytte proteiner til muskelreparasjon, skriver forskerne.

De mener dermed at et økt proteininntak kan virke gunstig for personer over 40 år når det gjelder å komme seg til hektene igjen.

Aktive mosjonister over 40 år har behov for mellom 35 og 40 gram proteiner, mens yngre personer kan nøye seg med 20 gram, skriver Runners World.

 

Les også: – Proteininntak i form av barer eller pulver er bortkastede penger

 

Dette spiser norske ultraløpere - mens de løper

Rødbeter for bedre utholdenhet  

 

Se DNtv:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.