I følge det amerikanske helsemagasinet Men`s Health er det et nytt verdensrekordforsøk i Ironman på gang. 6.juni i år gjorde amerikanske James Lawrence (38) det første av det som skal bli 50 Ironman på 50 dager i 50 stater. Som støtteapparat har han med seg familien i bobil.

Familien er med i bobil

Hvis han fullfører med målgang i Utah den 29.juli har han tilbakelagt omlag 9012 kilometer på sykkel, løpt over 2108 kilometer og svømt over 193 kilometer. Han regner med å bruke cirka 14 timer per dag. Med seg i støtteapparatet har han kone og barn, som reiser rundt i bobil.

-For dem er det en ganske spesiell sommerferie, sier han til Men`s Health.

Lawrence er allerede innehaver av to Guiness Rekorder: For å ha gjennomført flest Ironman på ett år, 30 i 11 land, samt flest halv-iroman gjennomført på kortest tid, 22 på 30 uker. Men den foreløpig mest ekstreme fysiske prestasjonen er det Dean Karnazes som har gjort. I 2006 løp han 50 maraton i 50 stater på 50 dager.

 

Har lært å takle smerte

De fysiske testene som ble gjort av han underveis viste overraskende liten skade på kroppen. Muskelødeleggelsene over de femti dagene overskred ikke normale nivå. Lawrence kan også rapportere om at han føler seg fin. Under syklingen ligger hjertrytmen på 108 slag i minuttet, og 115 på løpingen.

-Folk er bekymret for helsen min, men jeg er 100 prosent overbevist om at jeg kommer til å klare å gjennomføre, sier Lawrence, som føler seg pigg etter 29 Ironman på 29 dager.

-Jeg føler meg mentalt sterk og har lært å takle smerte bedre sier han.
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.