Ifjor søkte 2360 triatleter om å få delta i Norseman. Kun 250 fikk plass. Nå får konkurransesultne triatleter muligheten i to nye fulldistanse triatlon.

Oppland xtreme triathlon og Norway Coastman har de samme distansene som Norseman med 3,8 kilometer svømming, 180 kilometer sykling og 42 kilometer løping. Likevel lover begge arrangørene et alternativ til den ekstreme triatlon-konkurransen.

Et triatlon for vanlige folk

9.august går startskuddet for Bergens nye fulldistanse triatlon, Norway Coastman. I regi av Ågotnes Triathlonklubb/Paadriverne AS. Under parolen "En hyllest til den opprinnelige fulle triatlon distansen og folket langs kysten", skal de appellere til vanlige folk. Løpsleder Bjarte Hetlevik forklarer.

- Vi ville gjøre en hyllest til triatlonens histore som startet på Hawaii da tre marinejegere diskuterte hvem som var tøffest. Da syklisten, løperen og svømmeren ikke ble enige, lagde de et triatlon. Akkurat som på Hawaii går traseen vår i flatt terreng langs kysten.

Men for vanlige folk? Du skal nå en gang forsere 225,8 kilometer...

-Grensen for hva som er vanlig er kanskje hevet, men det skal legges til at vi tilbyr halvdistanse og lagkonkurranse også, så terskelen for å delta ikke er så høy, sier Hetlevik som hittil ikke har opplevd et ras av påmeldinger.

- Vi har bare et par og tjue påmeldte, men vi har kapasitet for 600 deltakere. Når vi har sjekket at sikkerheten og logistikken fungerer, har vi med hensyn til veinett og trafikk kapasitet for 1200 deltakere neste år sier Hetlevik, som tror noe av årsaken til den labre opplutningen skyldes litt dårlig planlegging. 

Noe av årsaken til den labre oppslutningen er blant annet at det kræsjer med Oslo Triathlon.

- Vi kom litt sent i gang med planleggeingen, og var blant annet ikke ute med nettside før i mars, men neste år er vi bedre forberedt og da lover vi å ikke tråkke i andres bed, sier Hetlevik

Ekstemt hyggelig triatlon i Oppland

Også i Oppland får de mest sansynlig et nytt fulldistanse triatlon. I fjor gjennomførte tre mann en test av triatlonløypen som utgjør 3,8 kilometer svømming gjennom Randsfjorden, 200 kilometer sykkel over Valdresflya og 42 kilometer løp med inngang i Rondane.

Nå melder arrangørene som kaller seg Ox-tri om at de kjører prøveløp av Oppland xtreme triathlon 27. juni. Da skal 25 inviterte triatleter få prøve traseen, men Joachim Nybakke som er en av arrangørene, er usikker på hvor stort han vil at arrangementet skal bli.

-Vi har ikke gått ut og spredt ordet enda, vi vil først og fremst at det skal være en ekstremt hyggelig opplevelse, sier Nybakke og utdyper.

-Det skal være litt laidback, vi har blant annet ikke noe tidtakersystem fordi vi vil ikke at det skal være fokus på persing. En vil jo komme i mål først, men utover det har vi fokus på naturen og opplevelsen sier Nybakke, som enda ikke har avgjort om det blir et offisielt arrangement.

- Vi skal ta en evaluering i løpet av sommeren, basert på deltakernes tilbakemeldinger, sier Nybakke om triatlonet som har fått slagordet "ganske tøft, men ekstremt hyggelig".

Andre norske fulldistanse-triatlon

NM Langdistanse - Haugesund 5. juli

Trollveggen Triathlon 11. juli

Isklar Norseman Xtreme Triathlon - 1.august

Hof Toppers Duathlon - 8.august

Aurlandsfjellet Xtreme Traithlon - 15.august

Trondheim Triatlon - 23.august

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.