Hva skaper mest trøbbel under Norseman av poser med klissete sportsgel og havresuppe? Det er debatten samboerne Sunniva Dring og Knut Glad tar rundt pizzaovnen etter en røff treningsøkt.

 

Når konkurransedagen kommer om to dager, må magen spille på lag. For mange sier magesekken takk for seg når utmattelsen strammer grepet etter timevis i monsterløypen.

– Jeg skal love at jeg prøver den havresuppen din. Men jeg kjører ikke beinhardt på den, sier Dring til samboeren som hovedsakelig sverget til nettopp havresuppe både før og etter at det begynte å røyne på, da han gjennomførte på 14 timer og 15 minutter ifjor.

– Det var helt genialt. Gel fungerer i fem-seks timer, men så blir man ganske kvalm. Når man har vært ute i ti timer kan man fort bli løs i magen, og det er mange som må løpe ut i skogen en liten tur, sier Glad.

Vil kjøre på gel

Han hadde allerede før han hoppet ut i Hardangerfjorden for å ta fatt på svømmingen helt innpå en pose på en liter med havresuppe. Og slik fortsatte det.

– Jeg måtte jobbe hardt med langingen. Det gjaldt å kjøre opp foran, gi en ny kopp og det gjentok seg hele veien, sier Dring, som ifjor satt i følgebil for Glad.

Hun er også én av fire personer som jobber med en bok om grøtoppskrifter.

I år er det Dring som må få utlevert påfyllet under Norseman. Til sterke advarsler fra mannen på terrassen på Blindern planlegger hun selv å kjøre en del på en gel hun kjenner effekten av.

DN har fulgt Dring gjennom oppkjøringen til hennes første ironman-triatlon. Tobarnsmoren er blitt gjennomtrent de to siste årene, men det er først og fremst syklingen hun har satset på. Ennå har hun ikke deltatt i triatlon denne sesongen, og vet ikke hva som venter når lengden sier 226 kilometer svømming, sykling og løping.

Det vet Knut Glad som sitter ved siden av henne.

– Jeg skal spise som jeg pleier med en god frokost med korn, yoghurt og banan, godt med nøtter og ha noen matpakker med grovbrød og laks, sier Dring.

– Det kan vi lage, men det er vanskelig å få i seg, sier samboeren som står hardt på at havresuppen er best.

Den fjerde disiplinen

Fysiolog Jonny Hisdal ved Oslo universitetssykehus vet hva som fungerer for ham selv etter å ha stilt til start i Norseman ni ganger.

– Spising er den fjerde disiplinen i langdistansetriatlon. Behersker man ikke det, vil det være som ikke å kunne svømme, sykle eller løpe godt. Det er like viktig. Men hva man kan spise er veldig individuelt. Det som fungerer for en, trenger ikke å fungere for andre, sier Hisdal.

Han er en av de sikkerhetsansvarlige under Norseman og sier det er avgjørende at man er kjent med hva slags næring man tåler på forhånd.

– Det jeg er redd for er sukker og gel. Mange blir ofte kvalme på slutten at det. Det er viktig å teste ulik mat på trening og finne frem til hva som fungerer. Det er ikke lurt å spise noe man ikke har spist før, sier Hisdal, som vet om andre folk som også har hatt suksess med havresuppe som drivstoff.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- DN har fulgt Sunniva frem mot den store konkurransen, se videoene her:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Episode 2: Sunniva på vei mot Norseman
Her avslører Sunniva Dring (35) at målet har blitt enda høyere siden sist. Det er seks uker igjen til ett av verdens hardeste triatlon.
05:45
Publisert:
 

Episode 3: Sunniva på vei mot Norseman
Det nærmer seg konkurranse og Sunniva Dring (35) er redd for at hun har satt seg for høye mål.
03:16
Publisert: