Det trengs enda strengere regler for budsjettunderskudd i eurosonen enn det EU-kommisjonen foreslår, mener sjefen for Den europeiske sentralbanken.

– Flere av kommisjonens forslag går i riktig retning, men for eurosonen trengs det mer ambisiøse reformer for å sikre at den monetære unionen fungerer bra, sa Jean-Claude Trichet under en konferanse i Marrakech i Marokko.

Kortere frister og automatiske sanksjoner
Trichet mener alle frister for å håndtere for store budsjettunderskudd må reduseres betydelig, og at sanksjoner må pålegges nesten automatisk.

Finansministrene i eurolandene skal møtes mandag for å fullføre gjennomgangen av budsjettreglene. De skal bli enige om en rapport til EU-lederne om hvordan reglene kan bli strammet inn for å unngå flere gjeldskriser, slik som den i Hellas.

Eurosamarbeidet har en regel om at budsjettunderskuddet ikke skal overstige 3 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP), og at statsgjelden ikke skal overstige 60 prosent av BNP. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.