– Samtidig som Lien sier at petroleumsnæringen ikke vil bli svekket i kjølvannet av Paris-avtalen, deler Statoil ut sluttpakker. Lien lurer folk, og han lurer næringslivet, sier Grande til Dagbladet.

Venstre-lederen holder fast på sitt mantra, «Det grønne skiftet», og sier staten burde sikre et nytt næringsliv med arbeidsplasser som varer, framfor å hjelpe Statoil med å sikre oljearbeidsplasser.

Dette mener hun Lien motarbeider når han lover gull og grønne skoger for den norske olje- og gassbransjen i framtiden.

Miljøstiftelsen Bellona uttalte i forbindelse med Paris-toppmøtet at den nye klimaavtalen vil bety kroken på døra for norsk olje og gass i 2035. Lien har derimot hevdet at avtalen ikke gir grunn til å stanse norsk olje- og gassproduksjon.

– Jeg mener det er plass til både olje og gass om 20 år i et lavutslipps-energisystem. Ikke like mye olje, men mer gass enn tilfellet er i dag, sa Lien til NTB tidligere i måneden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.