Overfor VG bekrefter hun at hun blant annet tar opp hendelsen i januar 2018, da regjeringskollega Listhaug måtte gå av som justisminister etter et Facebook-innlegg der hun skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

– Jeg mener Sylvi Listhaug diskvalifiserte seg til å være statsråd i et kollegium, med den måten hun oppførte seg på og på den måten hun stilte statsministeren i forlegenhet. Hun var helt ute av stand til å vurdere sine egne uttalelser i en kontekst, sier Grande.

Venstre-lederen sier også at hun ikke ville ha vært så raus som hun mener Erna Solberg var da hun tok Listhaug tilbake i regjeringen et drøyt år etterpå.

Hun sier at hun vil være ærlig i boken og innrømme sine feil, men vil ikke si om hun omtaler episoder som baksnakkingen av Abid Raja eller den mye omtalte sexsaken.

Sylvi Listhaug skriver i en epost til avisen at hva Trine Skei Grande mener om henne som person er helt uinteressant og at hun ikke greier å hisse seg opp over hva hun mener.

Listhaug klarer heller ikke å dy seg og kommer med et stikk nettopp om sexsaken: «Jeg husker det var mye oppstuss om Skei Grandes aktiviteter i en åker i Trøndelag. Jeg er sikker på at det er mange som er spent på hva hun skriver om dette i boka», skriver Frp-nestlederen.

– Jeg synes den kommentaren er et godt eksempel på hva jeg sier, svarer Trine Skei Grande.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.