Markedet priser i dag driften i Opera Software til like under 500 millioner kroner, mens markedsverdien inkludert kontanter er på 719 millioner kroner.

Aksjen har steget nær 10 prosent etter forliket der selskapet fikk inn 88 millioner kroner - like mye som hele fjorårets omsetning.

Analysehuset CAR mener selskapet har en rettferdig verdi slik det fremstår i dag.

Muligheter
Men Opera er et mulighetenes selskap. Opera har blant annet utviklet en teknologi som gjør at man kan surfe på internett på mobiltelefonen, og mobilselskaper som Nokia, SonyEricsson og Motorola har tatt i bruk Operas web-browser på sine beste telefoner.

Konkurransebildet for denne type teknologi er oversiktlig, og kun et fåtall aktører gjør det samme som Opera.

60 prosent mot Fiasko
Car tar utgangspunkt i tre scenarier for Operas kommersialisering - Fiasko, Normal og Monopol - og har regnet på hvordan dagens aksjekurs gjenspeiler de ulike scenariene.

"Markedet priser i dag inn 60 prosent sannsynlighet for Fiasko, 35 prosent sannsynlighet for Normal og 5 prosent for Monopol", skriver analysehuset i en fersk rapport - og fortsetter:

"For å lykkes med kommersialiseringen er Opera avhengig av å oppnå lønnsomhet i en bransje som i dag sliter - men med et teknologisk sterkt produkt bør selskapet ha bedre odds enn flere konkurrenter".

Få konkurrenter
Forrige uke meldte Operas konkurrent Openwave om kjøp av det britiske selskapet Magic 4 for 86 millioner dollar - omtrent like mye som Operas markedsverdi.

Openwave ser på en rekke andre selskaper det vurderer å kjøpe, men selv om Openwave er i stand til å løfte et kjøp av Opera, tror ikke CAR det er noe vi vil se med det første.

Tid for partnerskap
Imidlertid mener analyseselskapet at det kan komme en eller flere partnerskapsavtaler med leverandører av programvare til mobiltelefoner i løpet av året.

"Dette vil gi grunnlag for tett integrasjon av programvare, slik at Opera og en eventuell partner vil kunne tilby en komplett software-pakke" , skriver analyseselskapet.

Kjøp
Opera-aksjen står i 7,40 etter en oppgang på 1,65 prosent i dag og 8,75 prosent igår.

Car mener aksjen vil holde seg stabil fremover, og ser på et fall ned mot seks kroner som en kjøpsmulighet.

Meglerhuset Enskilda Securities har kjøpsanbefaling på Opera Software.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.