Toppsjefer fra den amerikanske bilindustrien tok igjen turen tilbake til Capitol Hill onsdag morgen for å be om en redningspakke, skriver CNN Money.

Men allerede før toppsjefene i GM, Ford og Chrysler hadde ytret et eneste ord, ble de møtt med massiv kritikk fra topp-republikaner Spencer Bachus i finanskomitéen.

- Mine velgere skjønner ikke hvorfor deres skattepenger skal gå med på å støtte opp om det de ser på som ineffektiv forretningsdrift, sa han.

Feil fokus
Han pekte på at de fleste i hans valgkrets, Alabama, tjener mindre enn en gjennomsnittlig bilarbeider.

Styreformann Barney Frank i finanskomitéen mente imidleritid at det er feil å fokusere på lønnen til bilarbeiderne, når det ikke var en slik diskusjon oppe knyttet til de som jobbet i finans da den amerikanske staten gikk inn og reddet flere av finanskjempene.

- Jeg tror at den gjennomsnittlige AIG-ansatte tjener en god del mer enn bilarbeiderne, sa han.

Kritiserer konkursoppfordring
Han tok også til orde mot de som mener at bilgigantene burde slå seg selv konkurs slik at kontraktene med fagforeningene og bilforretningene opphører.

Bransjen har spurt om hele 25 milliarder dollar i lån for å hjelpe dem gjennom den pågående avmatningen, og har tilbudt myndighetene en aksjeandel i bytte mot hjelp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.