Torbjørn Ek
Torbjørn Ek
Meglere spår vanskeligheter for selgere med boliger som hverken er oppussingsobjekter eller har andre etterspurte kvaliteter, skriver Dagens Næringsliv.

Peker seg ut
Blant boligene som peker seg ut som hyllevarmere er eneboliger og rekkehus i tett småhusbebyggelse fra 1980- og 1990-tallet.

- Det er farlig å generalisere, men boliger med beliggenhet og standard under toppklasse, med ordinær arkitektur, små tomter og moderate solforhold skal få slite med å nå opp. I de beste tidene får du gullpris for sølv. Det kan man ikke regne med fremover, sier eiendomsmegler Torbjørn Ek til DN.

Investor-bakrus?
De største problemene kommer i boligsegmenter og områder der investorer har vært flittige.

Les også: Boligspekulanter skjelver


- Vi ser det særlig for småleiligheter i sentrum, sier Hugo Førde i DnB Nor Eiendom i Bergen til avisen.

- Leiligheter i første etasje eller uten balkong, med utsikt til parkerte biler eller med trikker og busser dundrende forbi, er blitt tunge å selge nå, sier daglig leder Fredrik Steensen i Ihus Eiendomsmegling på Grünerløkka i Oslo.

Vinnerne i boligmarkedet fremover tilbyr enten boliger godt under eller godt over snittet i markedet. Folk vil enten betale godt for å flytte rett inn eller lite for pusse opp selv, spår meglerne.

Les også: - Eneboliger blir prisvinneren

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.