Hannover: Som den første av svært mange aksjonærer som har vært på talerstolen på generalforsamlingen i TUI, utfordret Trøim i kveld styreleder Jürgen Krumnow til å svare på spørsmål på direkten. Han fikk også svar.

Generalforsamlingen i TUI i Hannover er inne i sin ellevte time. Så langt har over tredve personer vært på talerstolen, og ved 20-tiden innledet TUI-ledelsen nok en spørsmålsrunde. Blant de som grep ordet, var Trøim som snakket for tredje gang denne kvelden.

Krevde svar
Trøim innledet med å si at han hadde hørt rykter om at styreleder Jürgen Krumnow ikke ville støtte at Fredriksen skulle få plass i styret. Deretter gikk Trøim direkte på Krumnow og spurte om han følte at han fortsatt var riktig mann til å lede dette selskapet etter en dag med massiv kritikk fra aksjonærene. Men Trøim stanset ikke der. Mens TUI-ledelsen så langt har besvart alle spørsmål i bolke, krevde Trøim svar på direkten.

- Jeg blir stående her til du svarer, sa Trøim og stirret utfordrende opp på Krumnow.

Krumnow tenkte seg om i ti sekunder, før han besvarte spørsmålet slik:

- Herr Trøim. Hvis jeg ikke hadde vært overbevist om det, så hadde jeg ikke vært her i dag.

Nesten tom sal
Etter elleve timer begynner nå generalforsamlingen på avstemningen. Salen er så godt som tom, og av 5000 fremmøtte i dag tidlig er det nå knapt 300 personer igjen.

Når avstemningen er i gang er det hele ventet å være over på rundt 30 minutter, ifølge kommunikasjonsdirektør Robert Zimmermann i TUI.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.