Fredag formiddag leverte oljeselskapet Statoil inn plan for utbygging og drift (PUD), for Byrding-feltet i Nordsjøen.

Les hele saken her: Statoil med kraftig kostnadskutt i milliardutbygging

Siden forarbeidet til prosjektet ble gjort, til den faktiske planen i dag ble levert har selskapet kuttet investeringsestimatet for utbyggingen med fra 3,5 til én milliard kroner.

- Hovedgrunnen er at det er jobbet veldig godt med konseptet. Vi så på vår egen subsea-løsning  for Byrding, og vi har nå utnyttet eksisterende infrastruktur mye bedre. Dette er en optimalisering av hele konseptet, sier modifikasjonsdirektør Terese Kvinge i Statoil til Dagens Næringsliv.

Byrding er en del av Troll-feltet, og det er antatt at det er drøyt 11 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter der.

- Vi har jobbet med gjenbruke anlegget på Troll C-plattformen, og der ligger nok litt av nøkkelen  til suksess, sier hun. 

- Er det lavere oljepris som har tvunget frem en billigere løsning?

- Dette er et prosjekt som har pågått lenge, der vi har sett på mange alternativer og konsepter.  Men vi opplever nå at vi er midt i en kulturendring både hos oss selv og hos leverandørene, og det bidrar til at vi klarer å finne lønsomme løsninger likevel, sier hun.

- Hvor mye har leverandørene bidratt?

- Mye har vært gjort internt, men når vi nå skal i gang med bygging vil leverandørene bidra med mye.

Planlagt produksjonsstart er i tredje kvartal 2017. Dermed vil prosjektet gi inntekter samme år som de største investeringene gjøres.

Byrding vil etter planen produsere i 8-10 år.

Følg markedet med DN Investor

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Les også:

Stortingsrepresentant ulovlig pågrepet

Telenor-sjef Sigve Brekke: Vimpelcom-salget er «i en planleggingsfase»

Blir størst i byggevarebransjen dnPlus  (+)

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: