- Boris Benulic er overrasket og bedrøvet over dommen. Han er også opprørt over dommens manglende vurderinger av våre innsigelser mot bevismaterialet.

Det sier Benulics forsvarer Olle Kullinger.

Onsdag formiddag avsa Södertörns Tingsrätt utenfor Stockholm dom i straffesaken mot Boris Benulic og tre tidligere ansatte i Troms Krafts svenske datterselskap Kraft & Kultur. De sto tiltalt for grov svindel og bokføringsbrudd i en rettssak som har pågått siden april i år

Les intervju med Boris Benulic her: Tenker på Muhammad Ali dnPlus

Benulic ble dømt til tre år og seks måneders fengsel for grov svindel og grove brudd på bokføringsreglene. Aktor hadde bedt om fem års fengsel for Benulic, for å manipulere regnskap for å skjule et tap på 1,5 milliarder kroner.

- Vi anker dommen. Det er en feilaktig dom, fordi Boris ikke har manipulert noen regnskaper. Min følelse er at dommerne ikke fullt ut har forstått saken og latt uklarheter tale mot Benulic. Vi reagerer også sterkt på at flere vesentlige innvendinger vi har mot bevismaterialet ikke engang er vurdert av domstolen, sier Kullinger.

- Vi reagerer på at domstolen ikke gir noen vurderinger av en del av våre sterke innvendinger mot aktors bevismateriale, og at ikke noe av dette er tatt til følge i dommen. Det er dermed vanskelig å forstå rettens begrunnelse, sier Kullinger.

Troms Kraft anmeldte i november 2011 regnskapsfeil i datterselskapet til den svenske Ekobrottsmyndigheten, som startet etterforskning i 2012. Troms Kraft mener de har tapt minst 1,7 milliarder kroner på manipulasjonen.

- Vi er lettet over at skyldsspørsmålet er avklart. Saken har vært en stor belastning for selskapet og mange av våre ansatte i snart fire år. Det er en god dom som vi tar til etterretning, sier kommunikasjonsdirektør Lena Glosemeyer Fangel i Troms Kraft.

De øvrige tiltalte er frikjent for svindeltiltalen, to av dem dømt for grove bokføringsbrudd, mens en fjerde regnskapsmedarbeider ble frikjent på alle punkter.

Aktor Lennart Gollard i Ekobrottsmyndigheten har ikke svart på DNs henvendelser.

Les også:

Mener Troms Kraft selvkontrollerte regnskapene dnPlus

– Emailene viser et skjult samarbeid

Sparker kraftvarsleren dnPlus  

Saken oppdateres(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.