I flere uker har det stått på agendaen at Christer Tromsdal skulle møte som vitne i båtsertifikatsaken i morgen tirsdag.

Helt på tampen av rettsdagen mandag, ble det likevel klart at vitnemålet frafalles.

- Etter en vurdering er vi kommet frem til at vi ønsker det, sier aktor Susie Bergstrand til dn.no.

Forsvarer Ellen Holager Andenæs og aktor Susie Bergstrand vil ikke høre på Tromsdal.
Forsvarer Ellen Holager Andenæs og aktor Susie Bergstrand vil ikke høre på Tromsdal. (Foto: Ida von Hanno Bast)
Aktor og forsvarerne i båtsertifikatsaken har i løpet av mandagen snakket sammen for å vurdere vitnelisten på ny. Noen andre vitner frafalles også, men det som kom som en overraskelse var at den mye omtalte Christer Tromsdal slipper å møte i retten.

Tromsdal har tidligere hevdet han ville være et godt vitne for Kjell Inge Røkke. Det er likevel en støtte Røkkes advokat ikke føler hun trenger.

- Vi er i fellesskap kommet frem til at det ikke ville tilføre saken noe mer, sier advokat Ellen Holager Andenæs til pressen.

John Christian Elden som forsvarer Claes Pallin sier han har undret seg over hvorfor Tromsdal har stått på vitnelisten hele tiden.

Selv om det har stått mye om Tromsdal i avisene er det ikke alt som har direkte tilknytning til tiltalen i denne saken, og det er det som er avgjørende for både aktorat og forsvarere.

- Vi har en tiltale og det er den vi skal forholde oss til, sier Susie Bergstrand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.