Da møtet begynte, med pressen til stede, ba partileder Jonas Gahr Støre om en åpen debatt. Så ble pressen kastet ut, og Martin Kolberg gikk på talerstolen. Den tidligere partisekretæren oppfordret forsamlingen til å støtte opp om partiledelsen, for så å komme med det mange ifølge avisen oppfattet som tydelig kritikk av nestleder Trond Giskes forsøk på ansvarsfraskrivelse for valgresultatet.

– Det var ingen som var i tvil om hvem kritikken rammet, sa flere av dem som var til stede på det lukkede møtet i Aps landsstyre til Aftenposten. Formelt var det Halvard Ingebrigtsen som var valgkampsjef for Ap, men i praksis var det Giske som ledet valgkampen.

– Giske tok ikke ansvaret for valgresultatet. Da blir det galt å distansere seg, det gir mange en dårlig smak i munnen, sier ett medlem av landsstyret til avisen.

Kolberg vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten, mens Giske svarer i en epost:

– Jeg tror evalueringen vil vise at vi slet med skattebudskapet vårt i valgkampen. Det må alle vi som har ansvaret, ta lærdom av. Det er ikke enkeltpersoner som bestemmer politikken i Arbeiderpartiet, men landsmøtet, sentralstyret og stortingsgruppen, skriver Giske, som mener alle deler skuffelsen og tar ansvaret sammen.

NTB har forsøkt å få Martin Kolberg i tale siden bråket etter at Marianne Marthinsen ble erstattet av Trond Giske som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Det har ikke lyktes.

(©NTB)(Vilkår)

–Finn frem popkornet. Kjetil B, Alstadheim kommenterer KrF høsten
Fredag holdt partileder Knut Arild Hareide tale for sitt landsstyre. Les skissen til DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim i lenken under.
02:26
Publisert: