Mohn har gitt over 700 millioner i pengegaver til forskjellige formål innen utdanning, forskning og idrett. Og i 2010 ble han kåret til «Bergens Beste Bergenser». Nå er han også æresdoktor ved UiT Norges arktiske universitet.

- Jeg tar imot den med glede, sier han, og legger til at han synes det var altfor meget.

Mohn blir æresdoktor sammen med amerikaneren Oran R. Young, som er en stor forkjemper for arktiske områder, og Laila Stien, som regnes som en av Norges fremste novelleforfattere og en stor bidragsyter for nordnorsk og samisk litteratur.

- Jeg har sett listen over dem som er æresdoktorer, og det er jo til å bli svimmel av. Det oppleves som en stor anerkjennelse, sier Stien, som også er mor til freestyle motocrosskjøreren Ailo Gaup.

Æresdoktorat kan tildeles en person uten avhandling eller disputas, på bakgrunn av personens betydningsfulle vitenskapelige innsats eller fremdragende arbeid til gagn for vitenskapen, eller kvaliteter eller innsats av betydning for universitetssamfunnet, skriver UiT i en pressemelding.

Det ble foreslått 11 kandidater og det er universitetsstyret som utnevner æresdoktorene. De tre utnevnte vil motta sine diplomer i Tromsø 26. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.