Det opplyser Mohn i en pressemelding fredag ettermiddag.

Mohn eier fra før 12,5 prosent av aksjene i selskapet. Rasmussengruppen har vært aksjonær i Arctic Securities siden 2010.

- Rasmussgruppen har spilt en viktig rolle i Arctics utvikling. Vi ønsker derfor å takke for et konstruktivt og godt samarbeid, sier styreleder Inge K. Hansen i Arctic Securities.

Administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen sier at de fortrinnsvis ønsker å være investert i likvide papirer, og at dette er årsaken til at selskapet fant det riktig å selge når Trond Mohn ønsket å satse ytterligere i selskapet.

Rasmussen understreker at Rasmussengruppen fortsetter med uendret eierandel i kapitalforvaltningsvirksomheten gjennom Arctic Asset Management og Arctic Fund Management.

Blir mer aktiv

Administerende direktør Mads H. Syversen i Arctic Securities ser på det som en stor tillitserklæring at Trond Mohn ønsker å ytterligere øke sin eierandel i Arctic.

- Han vil fremover ha en enda mer aktiv rolle, både som eier og medspiller, i forhold til selskapets forretningsstrategi og utvikling. Det er svært inspirerende og positivt, fremholder Syversen.

Mohn selv sier at investeringen han foretok i Arctic før jul i fjor ga mersmak.

- Det skal bli spennende å kunne bli mer delaktig i selskapets videre utvikling, mener han.

Internasjonalt trykk

Fremover skal Arctic legge ytterligere trykk på satsingen internasjonalt, opplyses det i pressemeldingen.

Stikkord i den offensive satsingen er etableringen av New York-kontor, ytterligere satsing i Sverige, samt videreutvikling og vekst av selskapet Nor-Ocean Offshore AS.

Arctic vil også forfølger konkrete forretningsmuligheter i Asia, fremgår det.

Samtidig ser selskapet fortsatt flere vekstmuligheter i Norge, og planlegger ytterligere videreutvikling av datterselskapene Arctic Capital AS og nyetablerte Arctic Insur.

 

LES OGSÅ: Merkel: Vil prøve alt for å beholde Hellas

Tatt ut over én milliard euro av greske banker på to dager

Bondevik: - Hårreisende  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.