Lørdag for tre uker siden hasteinnkalte Trond Mohn (65) sønnen Frederik Wilhelm Mohn (31) til ekstraordinær generalforsamling i Meteva - et holdingselskap som eier 22 prosent av offshoreleverandøren og milliardsuksessen Frank Mohn i Bergen.

På agendaen var ett punkt: skjerpelsene i arveavgiften som var varslet i forkant av statsbudsjettet, skriver Finansavisen.

På kort tid besluttet Mohn å overføre verdier for 2,2 milliarder til sønnens investeringsselskap Perestroika. I tillegg til Frederik har Trond Mohn to døtre, men det er ifølge avisen sønnen som skal overta imperiet.

"Tragisk"
- Tragisk. Reglene kommer på et veldig uheldig tidspunkt og burde ikke vært innført, sier den vanligvis mediesky milliardæren om de nye arvereglene.

Innstrammingene i arvereglene ble vedtatt som et hastevedtak i Stortinget tirsdag denne uken.

De nye arvereglene innebærer blant annet at rabatten ved arveoppgjør i ikke-børsnoterte selskaper reduseres fra 70 til 40 prosent med et rabattak på 10 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.