- Det er en del av situasjonen innen private equity, og så lenge Ewos er børsnotert så er realiteten at det egentlig kan bli solgt videre hvilken som helst dag. Innen private equity er det i alle fall en viss sannsynlighet for at det vil forbli samme eier over tid, sier Hindar til TDN Finans.

Ifølge ham er det mulig med en exit via en børsnotering i fremtiden.

- Det kan godt være at man vil se en exit via en børsnotering, og da er man på mange måter tilbake til start, sier Hindar til TDN Finans.

Han er sikker på at Bain Capital og Altor vil bli gode eiere av Ewos.

Bra for de ansatte
- Det er jeg helt sikker på fordi de er kunnskapsrike om sektoren. Vi var opptatt av at de ulike eiergrupperingene vi snakket med ville bli gode eiere av Ewos, og for de ansatte. Basert på de samtalene jeg har hatt med Altor og Bain Capital er jeg helt sikkert på at de vil utvikle den virksomheten på samme måte som vi ville ha gjort som eier, og minst like godt og minst like stor tyngde, fortsetter Hindar.

Ifølge ham er det helt naturlig med salg.

- Jeg synes i utgangspunktet at det ikke er mye dramatikk at noe blir solgt. Det gir bare uttrykk for at noen eiergrupperinger mener at noe er mer verdt enn visse andre, sier Hindar til TDN Finans.

Han mener at salget vil være verdiskapende for de ansatte og kjøperne.

- De vil utvikle dette videre og det er ikke snakk om å konsolidere eller legge ned og den type ting som noen vil frykte i enkelte oppkjøpssituasjoner. De kjøper en fantastisk bedrift som de skal utvikle videre, og det tror jeg vil være kjempefint for ansatte og Altor og Bain Capital, sier Hindar.

Gode salg
Cermaq mener at aksjonærene har fått god verdi fra salgene av Ewos, Copeinca og Denofa.

-Jeg mener det. Vi har blitt kritisert for Copeinca-salget, men der får vi en gevinst på 114 millioner kroner. Og vi kjøpte ikke Copeinca for å selge det umiddelbart igjen, vi kjøpte det for å eie hele selskapet, men slik gikk det nå ikke, sier Hindar til TDN Finans.

Ifølge ham så var prisingen på Ewos riktig.

- Jeg synes det er en riktig verdi gitt dagens omstendigheter. Vi synes det har vært helt relevant, sier Hindar til TDN Finans.

- Skuffet
Han mener at begge parter, både Marine Harvest og Cermaq, er skuffet over at oppkjøpsforsøket mislyktes.

- Jeg oppfatter at både Marine Harvest og Cermaq, inklusive vår største eier (Nærings og Handelsdepartementet), har uttrykt litt skuffelse og frustrasjon over at man ikke ble enige. Men så må partene bare fastslå at vi ikke ble enige, og om avstanden car en millimeter eller fire kilometer spiller ingen rolle. Da må vi bare gå videre og gjøre det vi må gjøre, sier Hindar til TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.