Oljedirektoratet har foreløpig anslått at Gro-funnet er på mellom 10 og 100 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass. Men anslaget er usikkert, det er kun boret én brønn som viste en 16 meter dyp gasskolonne.

Les også: Gro gir gass

Analytiker Jarand Rystad i Rystad Energi tror Gro-prospektet i Norskehavet kan vise seg å bli et kjempestort felt etter å ha studert Oljedirektoratets oversikt over området.

- Ser man på data for dette området, ser man at omrisset er stort, og hvis hele dette er gassfylt, vil dette være et gigantfelt, sier Rystad til Offshore.no.

Rystad mener Gro kan vise seg å inneholde så mye som 1.000 milliarder kubikkmeter gass. Til sammenligning var de opprinnelige estimatene på Ormen Lange 400 milliarder kubikkmeter og Troll inneholdt opprinnelig 1330 milliarder kubikkmeter gass. Er Gro-funnet så stort som Rystad tror, er det mer naturgass i Gro-prospektet enn hva som er igjen i Troll-feltet i Nordsjøen.

-Jeg har ikke informasjon som tilsier sikkert at Gro er så stort, men det er bare å ta en titt på Oljedirektoratets omriss, så ser man at feltet kan vise seg å være stort. Dersom det nå viser seg at Gro faktisk er så stort som 1.000 milliarder kubikkmeter gass, vil det bety en ny stor feltutbygging og et nytt landanlegg, sier Rystad til Offshore.no.

-Det må flere avgrensningsbrønner til på Gro. Det er bevist at feltet inneholder 10 milliarder kubikkmeter gass. Det er sannsynlig at det inneholder 100 milliarder kubikkmeter gass, og vi kan drømme om at det inneholder 1.000 milliarder kubikkmeter gass, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.