Få nordmenn tror at klimaendringene vil innvirke mye på deres egen hverdag det kommende året, viser en meningsmåling Sentio har utført for Nationen.

Unge mest bekymret
Hver fjerde spurte (25,2 prosent) tror ikke at klimaendringene vil innvirke noe på deres egen hverdag i året som kommer, mens 53 prosent tror at klimaendringene vil innvirke litt.

Men bare 15,7 prosent tror klimaendringene vil innvirke mye på hverdagen. Flest unge tror dette, mens de over 60 år er minst bekymret.

– Jeg tror heller ikke vi vil merke mye neste år, selv om det nok vil være litt dårligere skiføre her og der og mer regn. Spørsmålet er hva som skjer om 10, 20, 30 og 40 år, sier leder i Norsk Naturvernforbund, Lars Haltbrekken.

Høyere priser
Han tror klimaendringene vil gi større utslag andre steder i verden, og utelukker ikke at dette kan føre til høyere pris på energi og mat også i Norge.

Målingen viser at flere kvinner enn menn tror at de vil merke klimaendringene, og at andelen for øvrig er høyest blant dem som stemmer på de rødgrønne regjeringspartiene og Venstre.

Andelen som ikke tror at de vil merke klimaendringene, er høyest blant Fremskrittspartiets velgere og dem som bor i Nord-Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.