- De store plateselskapene rigger til VG-lista for å tjene sine markedsinteresser. Lista er helt uten troverdighet, sier Lisberg til Dagens Næringsliv.

Han mener VG-lista er rigget, og sier til DN at dette har vært oppfatningen i bransjen i mange år. Lørdag dokumenterte avisen at de store plateselskapene systematisk sørger for at deres artister dominerer VG-lista og på den måten sikrer høyt platesalg.

Alvorlig
Lisberg synes det er underlig at tunge medieinstitusjoner som VG og NRK samarbeider med Grammofonplategrossistenes Forening (GGF) om lista og gir den legitimitet. Han synes det er både alvorlig og interessant at mediebedriftene lar dette passere.

- Dette er jo mafiaen! Som mediekanaler er vi jo hele tiden under heftig kryssild og kurtise fra plateselskapenes side. Å beholde sin integritet er veldig krevende, sier Lisberg, som legger til at P4 holder sin sti ren.

Mener VG bør få innsyn
Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund synes det er på tide at VG offentliggjør salgstallene som ligger til grunn for lista. Han mener VG bør sørge for at de som ber om innsyn i underlagsmetarialet, faktisk får det.

- Det blir ikke mindre viktig når det viser seg at det foregår ting i det skjulte som påvirker VG-lista, som for eksempel prisdumping og hemmelige rabatter, sier Kokkvold til avisen.

VGs sjefredaktør Bernt Olufsen sier at VG har en generell rett til innsyn i GGFs takk, men at avisen kun bruker den når det er mistanke om at noe er galt. Han understreker at VG ikke har eiendomsrett til salgstallene som ligger til grunn for den lista de publiserer.

Setter sin lit til VG
NRKs radiosjef Øyvind Vasaasen kommenterer saken på denne måten:

- NRK har en avtale med VG, som eier lista, om avspilling av den. Og vi forutsetter da at lista gir et riktig bilde musikken som selger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.