Norwegian NAS har tatt av så det synger på Oslo Børs etter nyttår, med mer enn en dobling av kursen til 112 kroner.

Petter Nystrøm, analytiker i ABG Sundal Collier, anbefaler fortsatt investorene å kjøpe Norwegian-aksjen, og har et kursmål på 150 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Selv om det er utfordrende å estimere utvikling i billettpriser og fyllingsgrad den neste måneden, tror vi den positive trenden vi har sett de siste månedene vil fortsette. Da er man bra posisjonert ved å sitte i Norwegian. En oljepris på 125 dollar er faktisk bedre enn 90 dollar. Alle flyselskapene må gjøre noe med drivstoffkostnadene når oljeprisen er 125 dollar, og da er det avgjørende å sitte i det selskapet med den nyeste flåten. SAS har allerede økt prisene to ganger på tre måneder og Norwegian føler etter. Det vi nå ser er at inntektene øker mer enn kostnaden for Norwegian, da kommer inntjeningen opp, sier Nystrøm til Dagens Næringsliv.

"Moderne og effektivt"
Også Albert Collett mener tiden er inne for å kjøpe Norwegian-aksjen.

– Flyprisene er på vei opp. SAS’ tilstedeværelse sikrer Norwegians modell. Produktet de leverer fremstår som moderne, effektivt og riktig priset, sier Collett.

Nordea Markets har Norwegian på en liste over aksjer man bare «må» ha.

Åtte av tolv anbefaler kjøp
Nordea-analytiker Tore Østby anslår billettinntekter på 1,95 milliarder kroner i første kvartal. Det er 21 prosent høyere enn ifjor. Økningen skyldes i første rekke høyere kapasitet. Hver enkelt billett blir ikke dyrere, men selskapet lykkes bedre med å fylle opp hvert fly.

– Investorene bør følge med på dagens trafikktall, som vi tror blir sterke, sier aksjestrateg Erik Roland til Dagens Næringsliv.

Ifølge Bloomberg har åtte av 12 analytikere en kjøpsanbefaling på aksjen. Meglerhusene Arctic Securities og ABG Sundal Collier mener aksjen skal til 150 kroner. I gjennomsnitt er kursmålet 110 kroner.

Les også: Kjemper for Norwegians flyfinansiering

Her er DNB Markets' favorittaksjer


Årets favorittaksjer

Aksjene som kan stige 100-200 prosent i år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.